Μαΐου 04, 2017

Μαυροβούνιο: Το ΝΑΤΟ είναι προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς σε συνέντευξη στην καθημερινή εφημερίδα «Pobjeda» δήλωσε ότι , «η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ παρέχει εγγύηση για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», «εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών» και τελικά, «αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, η οποία ενισχύεται με την ένταξη στην ΕΕ, η οποία αναμένεται τα επόμενα χρόνια».
«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το εθνικό συμφέρον έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν καλύτερα», είπε.
Ο κ. Μάρκοβιτς είπε ακόμα ότι «με κανένα τρόπο δεν συνέβαλε στο να ψυχρανθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία», και ότι αν η Μόσχα αμφισβητεί το κυριαρχικό δικαίωμα του Μαυροβουνίου να ενταχθεί στην Ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση,τότε η ειλικρίνεια της φιλίας της προς το Μαυροβούνιο είναι αμφίβολη»!
Ο κ. Μάρκοβιτς είπε ακόμα, ότι είναι έτοιμος. «παρά τα όσα πρόσφατα ζήσαμε», να ανανεώσει τη συνεργασία με τη Ρωσία. «Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς ότι κάνουμε κάτι που κατευθύνεται εναντίον της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι «η ετοιμότητα του Μαυροβουνίου για διάλογο με τη Μόσχα είναι αδιαμφισβήτητη». Ο κ. Μάρκοβιτς είπε ακόμα ότι το μποϋκοτάζ του Κοινοβούλιου, « δείχνει την έλλειψη προθυμίας και ικανότητας των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εμπλακούν στην πολιτική κατά τρόπο σοβαρό», ενώ υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει αποτελέσματα, και ότι παρέχεται «πλήρης στήριξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου