Μαΐου 11, 2017

Κοσσυφοπέδιο –Μετόχι. Είναι μια ωραία Αλβανική οικογένεια

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Κοσσυφοπέδιο συμφώνησαν σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν είτε στις 11 είτε στις 18 Ιουνίου.
Απούσα από τη συνάντηση ήταν η Δημοκρατική Λίγκα του Κοσσυφοπεδίου, η οποία μετά την υπερψήφιση της πρότασης Μομφής καμία από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το Θάτσι ως πρόεδρο. Στην απόφαση του κ.Θάτσι να ρίξει την κυβέρνηση αναφέρθηκαν οι πρεσβείρες των «στρατηγικών Εταίρων» ΗΠΑ και ΕΕ .
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, «Η Συνέλευση έχει μίλησε. Συνεχίζουμε τη σταθερή υποστήριξή μας προς το Κοσσυφοπέδιο και τους πολίτες του, και στην πορεία της προς την Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση »
Ο κομισάριος της Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν είπε ότι ήταν λυπηρό το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής και πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Κοσσυφοπέδιο».
Στο Βελιγράδι ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σερβία, δημοκρατία, δικαιοσύνη», Όλιβερ Ιβάνοβιτς, που είναι ελεύθερος πλέον και θα πάρει μέρος στιςπρόωρες εκλογές και συμφώνησαν ότι ο σχηματισμός της Κοινότητας Σερβικών Δήμων στο Κόσσοβο και το Μετόχι είναι το πιο σημαντικό βήμα για την υποστήριξη και διατήρηση των ζωτικών εθνικών συμφερόντων των Σέρβων, καθώς και της ειρήνης και της σταθερότητας στην επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου