Μαΐου 12, 2017

«Αυγουλώθηκε» ο Λεβί και στο Βελιγράδι

Μέλη της κομμουνιστικής Νεολαίος SKOJ, έριξαν μια τούρτα στο πρόσωπο του εβραίου «φιλοσόφου» Μπερνάρ-Ανρί Λεβί μετά την προβολή της ταινίας του « Πεσμεργκά» στο Βελιγράδι . Λίγο πριν ο Λεβί πάρει το μικρόφωνο , ένα κορίτσι του πέταξε αυγά ενώ άλλοι φώναζαν, «δολοφόνε, φύγε από το Βελιγράδι» , και ανέβηκαν στη σκηνή και τοποθετώντας πανό που έγραφε:« Αυτό το κάθαρμα ζήτησε να βομβαρδιστεί η Γιουγκοσλαβία οκτώ χρόνια πριν από την παρέμβαση του ΝΑΤΟ».
Ο ιουδαίος  Μπερνάρ Λεβί ζητούσε «την τιμωρία των Σέρβων» από την εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, και ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ» κατά της Σερβίας το 1999, «για να σταματήσει η καταπίεση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου». Ένα άλλο πανό με το σφυροδρέπανο έγραφε, «Μπερνάρ υποστηρίζεις τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών».
Μέσα στον χαμό , ένας νεαρός ανέβηκε στη σκηνή και του έριξε την τούρτα στο πρόσωπο. Ο φιλόσοφος αντέδρασε φωνάζοντας στα γαλλικά, «Ζήτω η Δημοκρατία», και «Ζήτω η Ευρώπη».
Μετά, ο Λεβί έφυγε και επέστρεψε 10 λεπτά αργότερα αφού έφυγαν οι ακτιβιστές λέγοντας ότι οι επιτιθέμενοι δεν ήταν αντι-ιμπεριαλιστές, αλλά μάλλον «φασίστες» που προσπάθησαν να σταματήσουν τον διάλογο του με το κοινό.
Ο Λεβί ισχυρίστηκε ότι «η Σερβία δεν έχει αλλάξει όσο οι φίλοι της ήλπιζαν από το 1990», ότι « δημοκρατία δεν κέρδισε στο Βελιγράδι ακόμα» και ότι «η αλήθεια δεν είναι αποδεκτή από όλους σε αυτή την πόλη». Είμαι υπερήφανος επειδή είμαι υπερασπιστής μπροστά σας των επιτευγμάτων του αντιφασισμού στην Ευρώπη», είπε.
Από του Σέρβους πολιτικούς που ρωτήθηκαν από τα Κανάλια μόνο ο Βόισλαβ Σέσελι απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση, λέγοντας: « Του Άξιζαν πολύ χειρότερα από μια τούρτα στο πρόσωπό».
Ο εβραίος φιλόσοφος έχει παρελθόν με τα «γιαουρτώμαυα». Ο Βέλγος συγγραφέας Νοέλ Γκοντίν, που έγινε διάσημος ως «κομάντο Γιαούρτι», τον έχει «τουρτώσει» τουλάχιστον επτά φορές από το 1985. Η τελευταία φορά ήταν το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου