Μαΐου 11, 2017

Οι Αμερικανοί ζητούν ότι και το Δημοκρατικό Κόμμα
αλλά δεν θέλουν να στενοχωρήσουν το παιδί τους .

Ο Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα συναντήθηκε με την 15μελή αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης Bob Goodlatte.
Καλωσορίζοντας τα μέλη της αντιπροσωπείας, Πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου υπογράμμισε τη σημασία της εμβάθυνσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Αλβανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη συνεχή υποστήριξη από τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και του εμπόριου ναρκωτικών.

Ο κ. Goodlatte εξήρε τις στενές διακοινοβουλευτικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών και συνεχάρη τον Πρόεδρο Μέτα για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μέτα και η αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ συζήτησαν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εστιάζοντας κυρίως στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα , και στην προώθηση της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος, στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, στην αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού και των δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και στην ενίσχυση του κράτους Δικαίου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης μέτρα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, με ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και της μαζικής καλλιέργειας κάνναβης, που συνδέεται με την απειλή της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος σε ολόκληρη την περιοχή.

Εστιάζοντας για τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι δύο αντιπροσωπείες τόνισαν τη σημασία της ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας ότι η Αλβανία είναι ένας σταθερός εταίρος του ΝΑΤΟ με σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ατζέντας της Ευρω-Ατλαντική στις γειτονικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μέτα επεσήμανε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας και της διαχείρισης των συνόρων βοηθά στη σταθερότητα και στο κλίμα για επενδύσεις στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι παρά τις προκλήσεις, η Αλβανία έχει δεσμευθεί να ατζέντα της ευρω-ατλαντική και ο αλβανικός λαός αισθάνθηκε ευγνώμων για την ιδιαίτερη φιλία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία συμβάλλει στη δημοκρατική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου