Μαΐου 26, 2017

Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι: Ο Χαραντινάι υπέρ του διαλόγου

Αν γίνει πρωθυπουργός δεν θα έχει στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στη Σερβία , δήλωσε στην «KosovaPress» , ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Συνασπισμού PDK-ΑΑΚ-Nisma Ραμούς Χαραντινάει τονίζοντας ότι, «είναι έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι, αλλά μόνο ως κράτος». « Η Σερβία θα υπάρχει πλέον στο Κοσσυφοπέδιο. Δηλαδή, η Σερβία δεν θα έχουν πλέον ρόλο να διαδραματίσει στο Κοσσυφοπέδιο», σημείωσε ο Χαραντινάι.

– Ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζιούριτς, δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στις εκλογές της 11ης Ιουνίου οι σερβικοί Κρατικοί θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται στο Κοσσυφοπέδιο , αλλά τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα υπαγορεύσει, «το πόσο αποτελεσματικά θα είναι σε θέση το Βελιγράδι να το κάνει αυτό» και τόνισε ότι, «αυτή η σερβική επαρχία παραμένει λανθάνουσα πηγή αστάθειας στην περιοχή».

-Το Ανώτατο δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου αθώωσε χθες τον Φατμίρ Λιμάι από την κατηγορία ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στο στρατόπεδο κρατουμένων της Κλέτσκα το 1999, ως διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

-Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα «ως ύποπτοι για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου