Μαΐου 26, 2017

Σερβία: Αμερικανικές απειλές;

Οι χθεσινές σερβικές εφημερίδες ερμήνευσαν ως «απειλές» και ως «προειδοποίηση» προς τον Βούτσιτς, τη δήλωση του κ. Χόιτ Γι ότι, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν αποφασιστικά τα συμφέροντα των συμμάχων τους στα Βαλκάνια» και την υπογράμμιση του ότι , « η Σερβία πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», που την ερμήνευσαν ως αναφορά στο Κοσσυφοπέδιο.

  -Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ανακοίνωσε ότι κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το σχηματισμό του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με την Κίνα και τη Ρωσία.

- Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε χθες , ότι μετά από τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που έγιναν, η σερβική κυβέρνηση έχει χρήματα για να βοηθήσει την ανάπτυξη της σερβικής βιομηχανίας, και ότι οι ξένοι επενδυτές «μπορούν να υπολογίζουν σε σημαντική στήριξη». Ο κ. Βούτσιτς συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο.

-Περίπου 200 επιχειρηματίες από τη Σερβία και τη Ρωσία έλαβαν μέρος στο επιχειρηματικό φόρουμ, «ημέρες του Βελιγραδίου» που άνοιξε στη Μόσχα.

- Το σερβικό Κοινοβούλιο θα συζητήσει σήμερα το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, της πΓΔΜ, του Μαυροβούνιου και της Σλοβενίας για την συνεργασία στην στρατιωτική ιατρική.

- Η επικεφαλής της Σερβικής διαπραγματευτική ομάδας για την ένταξη στην ΕΕ, Τάνια Μίστσεβιτς, δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες ήταν σημαντική για την καλύτερη κατανόηση και τη μείωση των εντάσεων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου