Μαΐου 05, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Μπήκε το νερό στο αυλάκι

Από το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν ότι παρελήφθη η επιστολή του πρόεδρου του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, με την οποία ενημερώνεται επίσημα ο κ. Ιβάνοφ ότι σχηματίσθηκε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εξελέγη πρόεδρος του Κοινοβουλίου, και ότι , «ο πρόεδρος θα ενεργήσει σύμφωνα με το Σύνταγμα κατά την πάγια πρακτική».

Ο κ. Ταλάτ Τζαφέρι, «πετάχτηκε» στις Βρυξάλλες για να συναντηθεί με τον Κομισάριο Χαν, την Ύπάτη Φεντερίκα Μογκερίνι, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Αντόνιο Ταγιάνι και το τρίο των βουλευτών του ΕΚ, Βάιγκλ, Κουκάν, και Φλέκενστάιν, τους οποίους διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητά του για την πλήρη ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για το ρόλο του Κοινοβουλίου σε αυτές τις διαδικασίες.
Επίσης, ο κ. Τζαφέρι «ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τη συνέχιση της διαδικασίας του σχηματισμού νέας κυβέρνησης, ως έκφραση της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου».
Ο κ. Κομισάριος Χαν επανέλαβε ότι η ΕΕ καταδίκασε τις επιθέσεις σε βουλευτές και δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα και προειδοποίησε ότι τυχόν επανάληψη των επιθέσεων θα υπονόμευε σοβαρά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου