Μαΐου 23, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Η Κάτιτσα κυνηγάει τον Νίκολα

Η ειδική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος του VMRO-DPMNE και του τέως πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι για παράνομη χρηματοδότηση , ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις αναθέσεις των έργων των αυτοκινητοδρόμων.
Για την παράνομη χρηματοδότηση η βοηθός της κας Γιάνεβα Φατιμέ Φετάι είπε ότι ο Γκρουέφσκι είναι ο κύριος ύποπτος, για το ότι υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής του VMRO DPMNE, δέχτηκε 4,9 εκατομμύρια ευρώ παράνομων δωρεών για το κόμμα μεταξύ του 2009 και του 2015.
Σύμφωνα με την Φατιμέ η ειδική εισαγγελία έχει στοιχεία που δείχνουν ότι ο βασικός ύποπτος συγκρότησε μια ομάδα ανθρώπων που συγκέντρωνε τα χρήματα και τα κατέθετε στον τραπεζικό λογαριασμό του Κόμματος για να κάνει πληρωμές εκ μέρους του Κόμματος.
Η ειδικη εισαγγελία θα καταθέσει και αίτημα στο Δικαστήριο για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του VMRO DPMNE. Η κ. Γιάνεβα κατά τη συνέντευξη τύπου ζήτησε από το Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα να ανανεώσουν και επεκτείνουν την εντολή της.
Ο κ. Γκρουέφσκι από το Στίπ, όπου επιθεωρούσε έργα που έγιναν επί της πρωθυπουργίας του, απάντησε στην συνέντευξη της κ. Γιάνεβα, και τόνισε ότι, «στόχος της Ειδικής Εισαγγελέως δεν είναι η αποκαλύψει της αλήθειας, αλλά η καταστροφή του VMRO-DPMNE ως πολιτικού φορέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου