Μαΐου 08, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Ο «λαός» εγκαταλείπει το VMRO-DPMNE

Το VMRO-DPMNE κατηγόρησε χθες το SDSM και τον Ζόραν Ζάεφ ότι σιωπούν στις αλβανικές προκλήσεις και ότι αυτό δείχνει ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της λεγόμενης «πλατφόρμας των Τίρανων».
Οι δηλώσεις του VMRO-DPMNE αφορούσαν στις «απειλές» του (παράτυπου) προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Τζαφέρι ότι θα διεξάγει τις συνεδριάσεις του Σώματος στα Αλβανικά, και η δήλωση του ότι, «το Μακεδονικό Κοινοβούλιο θα είναι το τρίτο Κοινοβούλιο στα Βαλκάνια όπου οι συνεδριάσεις θα γίνονται στα Αλβανικά.
Του απάντησε ο βουλευτής του VMRO-DPMME Ντράγκαν Ντάνεφ που είπε ότι η ανακοίνωση του Ταλάτ Τζαφερι σημαίνει υλοποίηση της πλατφόρμας των Τίρανων, και ότι το VMRO-DPMNE δεν αναγνωρίζει τον Τζαφερι ως νόμιμο πρόεδρο.
Ο εν αναμονή πρωθυπουργός κ. Ζάεφ, εμπνεόμενος από τη δικαστική μεταρρύθμιση στην Αλβανία, δήλωσε ότι πρέπει να επανακριθούν οι 600 δικαστές για να αποκατασταθεί , «το κύρος της Δικαιοσύνης».
Του απάντησε ο Ντάρκο Κοστόφσκι που είπε ότι οι τέως κομμουνιστές και νυν σοσιαλδημοκράτες έλεγχαν πλήρως τους «Κόκκινους δικαστές», και ότι «ο Ζάεφ προσπαθεί τώρα να απαλλαγεί από τις ποινικές του ευθύνες , όπως έγινε με την χάρη που του απένειμε ο Τσερβενκόφσκι». 

-Οι πνευματικοί ηγέτες του «λαϊκού κινήματος» που συνέχισε για 70η ημέρα να διαδηλώνει στο Κέντρο των Σκοπίων , η Μίρκα Βελινόφσκα, και ο Μιλένκο Νεντελκόφσκι, κατήγγειλαν το VMRO-DPMNE ,ότι «πούλησε» το κίνημα και κήρυξαν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως εχθρούς του λαού. Οι δυο δημοσιογράφοι , υποστήριξαν ένα «αυτόνομο και αυτοδύναμο» Κίνημα, και επέστησαν την προσοχή των αναγνωστών τους στην τουρκική απειλή.

- Ρεπορτάζ των εφημερίδων που πρόσκεινται στο VMRO-DPMNE αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας έχουν προειδοποιήσει ότι περίπου 800 ένοπλοι Βετεράνους του ΟΥΤΣΕΚΑ, πέρασαν από το Κοσσυφοπέδιο στην πΓΔΜ .

-Τους Αλβανούς τους απασχολεί η δολοφονία του Δήμαρχου της Μπογκοβίνε Χαζμπί Αντρίντι, από έναν Αλβανό υπάλληλο του Δήμου που απολύθηκε και ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση, (DUI), ζήτησε από τα αρμόδια θεσμικά όργανα «να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας του δήμαρχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου