Μαΐου 06, 2017

6η Μαΐου 1937.Το Τέλος των Ζέπελιν

Το «Χίντενμπεργκ» ήταν ένα να από τα μεγαλύτερα Ζέπελιν που κατασκευάστηκαν. Το μήκος του έφτανε τα 245 μέτρα, και είχε διάμετρο 41 μέτρα. Είχε 16 αεροστεγή διαμερίσματα με υδρογόνο συνολικού όγκου 200.000 κυβικών. Το κινούσαν τέσσερεις ντηζελομηχανές, που γύριζαν τις προπέλες και το έδιναν μέγιστη ταχύτητα των 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Το «LZ 129 Hindenburg» απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη στις 3 Μαΐου, με 36 επιβάτες και 61 μέλη του πληρώματος. Προορισμός ήταν το Λέικχερστ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου υπολογιζόταν να φτάσει τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου. Πλησιάζοντας, ο πλοίαρχος, αποφάσισε να αναβάλει την προσγείωση λόγω της κακοκαιρίας.
Κατά τις 18:00, ξεκίνησε δυνατή βροχή. Στις 19:10, το αερόπλοιο επέστρεψε στον Σταθμό προσγείωσης και ξεκίνησε την κάθοδο . Στις 19:25, παρατηρήθηκε μια φλόγα στο πίσω μέρος του αερόπλοιου , η οποία εξαπλώθηκε σε όλη την επιφάνειά του μέσα σε 34 δευτερόλεπτα. Κάποιοι επιβαίνοντες πήδηξαν, αλλά δεν επέζησαν. Άλλοι εγκλωβίστηκαν εντός του σκάφους.
Μια μικρή μερίδα επιβατών που περίμενε μέχρι το αερόπλοιο να φτάσει κοντά στο έδαφος για να πηδήσουν σώθηκαν. Επιζώντες βρέθηκαν και στα συντρίμμια του Χίντενμπουργκ.
Σκοτώθηκαν 35, (13 επιβάτες και 22 μέλη του πληρώματος). Σώθηκαν 23 επιβάτες και 39 μέλη του πληρώματος. Η πραγματική αιτία της πυρκαγιάς δεν εξακριβώθηκε ποτέ. Η νεότερη θεωρία είναι ότι η έκρηξη, προκλήθηκε από στατικό ηλεκτρισμό . Η απώλεια 36 ανθρώπων σήμανε πάντως το εμπορικό τέλος των αερόστατων με υδρογόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου