Απριλίου 28, 2017

Αλβανία: Ο Ιλίρ Μέτα για πρόεδρος

Οι 19 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση υπέγραψαν πρόταση για την εκλογή του κ. Ιλίρ Μετα στην προεδρία της Αλβανίας κατά τη σημερινή τέταρτη ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 17:00. Η πρόταση κατά τον κανονισμό χρειάζεται 20 υπογραφές.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα χθες δήλωσε στο κανάλι «Top Channel» ότι ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, Ιλίρ Μέτα, «είναι η σωστή επιλογή για Πρόεδρος της Αλβανίας», επειδή , «έχει δεσμούς με όλους, μπορεί να τον πλησιάσει ο καθένας, μιλάει με όλους και λέει σε όλους τι σκέφτεται». Ο Ράμα είπε ότι ο κ. Μετα θα εκλεγεί σήμερα πρόεδρος με τις ψήφους των Σοσιαλιστών και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση.

Προηγουμένως ο κ. Ιλίρ Μέτα, είχε καλέσει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προσελθουν το απόγευμα στο Γραφείο του σε μια προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στην κρίση, αλλά η προσφορά του απορρίφθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο Λουλζίμ Μπάσα συναντήθηκε με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που μετέχουν στον δικό τους Συνασπισμό στην οποία συζητήθηκε το αν θα γινόταν αποδεκτή η πρόσκληση Μέτα για διάλογο.
Λίγα λεπτά αργότερα, αποχώρησε από την έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος ο ηγέτης του Αγροτικού Κόμματος, Αργκόν Δούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου