Απριλίου 20, 2017

Βουλγαρία: Πρόεδρος της Βουλής ο Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ

Με 157 ψήφους υπέρ, και 81 αποχές, εξελέγη χθες ως Πρόεδρος του νέου βουλγαρικού Κοινοβουλίου ο βουλευτής Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ από το ΓΚΕΡΜΠ, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.
Ο νέος Πρόεδρος εξέφρασε την προσδοκία κατά τις εργασία του Κοινοβουλίου θα επικρατήσει «πνεύμα ενότητας». «Βρισκόμαστε μπροστά μια σημαντική στιγμή, κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, και η Βουλγαρία θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας περιμένουν σημαντικές νομοθετικές αποφάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε.

Οι εφημερίδες και τα κανάλια ασχολήθηκαν περισσότερο με τα τμήματα της έκθεσης της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας , που «διέρρευσαν». Και ενώ οι «24 ώρες», (24 Chasa),έκαναν κύριο θέμα την αναφορά ότι «τα βουλγαρικά κόμματα και τα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ελέγχονται από ξένες επιχειρήσεις», τρεις άλλες εφημερίδες απάντησαν, ( εκ μέρους του πολιτικού κατεστημένου;), με ρεπορτάζ ότι «το 2016 κατηγορήθηκαν 50 ανώτερα στελέχη της κρατικής διοίκησης και 9 δικαστές για τη συμμετοχή τους σε υποθέσεις διαφθοράς.
Μεταξύ τους υπήρχε και ένα ανώτερο στέλεχος της ΚΥΕΑ». Όλοι οι άλλοι, ασχολήθηκαν με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες των «Τζιχαντιστών» που, «διασχίζουν τα σύνορα μαζί με τους μετανάστες, και δημιουργούν τρομοκρατικούς πυρήνες και πυρήνες υλικοτεχνικής υποστήριξης των τρομοκρατών».

Οι εφημερίδες «Trud» και «Sega» πρόσθεσαν ότι το 2016 εκδιώχθηκαν από τη Βουλγαρία 22 άτομα με την κατηγορία της υποστήριξης σε τρομοκρατικές δραστηριότητες και ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου 221 προσφύγων επειδή ήσαν επικίνδυνοι για την ασφάλεια της Βουλγαρίας.

Όλα αυτά , «έπαιξαν» μαζί με την είδηση ότι «από την αρχή του έτους μέχρι τα μέσα Απριλίου εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία 790 παράνομα διαμένοντες αλλοδαποί. Στην ίδια χρονική περίοδο απελάθηκαν 847 άτομα. Στα Κέντρα Εγκατάστασης της Κρατικής Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες βρίσκονται 2.400 άτομα. Στα «Κέντρα κλειστού τύπου», υπάρχουν 569 άτομα, και 440 αλλοδαποί ζουν σε εξωτερικές διευθύνσεις». Οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες είναι από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου