Απριλίου 25, 2017

πΓΔΜ-BJRM : Στο Παρασκήνιο συζητούν τις νέες εκλογές

Στο χθεσινό 17ο επεισόδιο της συνεχιζόμενης , «συστατικής συνόδου του Κοινοβουλίου», υπήρξαν δηλώσεις που μπορεί να υποδηλώνουν ότι υπάρχει κάποια παρασκηνιακή μετατόπιση του VMRO-DPMNE και της SDSM από τις ως τώρα θέσεις τους.
Ο Βουλευτής του VMRO-DPMNE Κράστο Μουκόσκι, είπε ότι η διέξοδος από την πολιτική κρίση είναι μια συνάντηση των ηγετών. «Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους να επικρατήσει η κοινή λογική.
Οι ηγέτες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποφασίσουν για το καλό της χώρας. Να συζητήσουν όλα τα θέματα και την επίλυσή τους. να υπάρξει συμβιβασμός, και στη συνέχεια εκλογές για να αποφασίσουν οι πολίτες», είπε μεταξύ άλλων.
Στον Μουκόσκι απάντησε το «δεξί χέρι» του Ζάεφ ο Πέτρε Σιγκέλοφ, που αναφέρθηκε στο προηγούμενο της συμφωνίας της οδού Πρίζνο, που ακριβώς είχε στόχο της εκλογές. «Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του VMRO-DPMNE. Εμείς δεν παίζουμε με τις εκλογές επειδή ο Γκρουέφσκι ψάχνει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο Σιγκέλοφ.
Ο Εκπρόσωπος τύπου του VMRO-DPMNE, Ίβο Κοτέβσκι, όταν ρωτήθηκε για την «έκκληση Μουκόσκι», είπε ότι «η επίσημη θέση του Κόμματος, είναι πρόωρες εκλογές τις οποίες η SDSM και ο Ζόραν Ζάεφ αρνούνται» καθώς «αναζητούν καταφύγιο από τις ποινικές τους ευθύνες».

Αυτά, ενώ από το Σάββατο ο εκπρόσωπος του κ. Αχμέτι ανακοίνωσε ότι οι κκ. Γκρουέφσκι και Ζάεφ συναντήθηκαν μυστικά, ενώ τα δύο κόμματα με οργή διέψευσαν την πληροφορία.
Οι «καλά πληροφορημένοι» λένε ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με μια μεταβατική κυβέρνηση περιορισμένης εντολής από ανθρώπους του νέου συνασπισμού, χωρίς τον Ζάεφ, η οποία θα οργανώσει τις νέες εκλογές μαζί με τις δημοτικές.

Κατά τα λοιπά στα συζήτηση της Βουλής υπήρξαν πολλές «Κορώνες».
Ο βουλευτής Μανοιλόσκι είπε ότι «ο Ζάεφ πρέπει να μετακομίσει στο Τέτοβο για να δεί την πλατφόρμα σε δράση»,ο (δεξιός) Ίλια Ντιμόφσκι, επικαλέστηκε τις θυσίες των… παρτιζάνων, φωνάζοντας ότι «ο μακεδονικός λαός έδωσε πάνω από 44.000 θύματα να αποκτήσει δικό τους κράτος», ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του Σώματος «Ταλάτ Τζαφέρι» τους είπε ότι «κάνουν σαν να έπεσαν από τον Αρη» και ότι η πλατφόρμα «δεν θα φέρει ούτε την Πρίστινα ούτε τα Τίρανα».

Ο «λαός» εμφανίστηκε στους δρόμους των Σκοπίων χθες για 57η συνεχόμενη φορά, και ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων ο Μπόγκταν Ιλιέφσκι αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους διαδηλωτές, τους κάλεσε να μείνουν στους δρόμους όσο χρειαστεί για να γίνουν «πρόωρες εκλογές που θα θέσουν τέλος στην πολιτική κρίση».
Ο «λαός» που εμφανίστηκε σε διάφορες πόλεις ζήτησε από το Κοινοβούλιο να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο, αφιερωμένη στον προγραμματισμό γενικών εκλογών. Οι αγρότες του «λαού» έστησαν για μερικές ώρες μπλόκο στον Εθνικό δρόμο στο Πρίλεπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου