Απριλίου 26, 2017

Η 27η Απριλίου στην Ιστορία

1702.Ο τσάρος Πέτρος Α 'εξέδωσε το μανιφέστο για την εισοδο των αλλοδαπών στη Ρωσία, με την υπόσχεση της ελευθερίας της θρησκείας.
1830. Το Βελιγράδι απέκτησε το πρώτα φανάρια με κεριά στους δρόμους 1909.Οι Νεότουρκοι εκθρόνισαν τον σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ ΙΙ και ανέβασαν στον θρόνο τον αδελφό του , ως Μωάμεθ V
1938.Υπογράφηκε η «Πρόσθετη ελληνοτουρκική συνθήκη» για την άμυνα του κοινού συνόρου στη Θράκη

27 Απριλίου 1941. Οι γερμανικές δυνάμεις εισήλθαν στην Αθήνα

1945.Συνελήφθη ο Μπενίτο Μουσολίνι.
1959. Η Σοβιετική Ένωση και η Αίγυπτος υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του φράγματος του Ασουάν.
1963. Η πρώτη επίσκεψη στη Μόσχα, του Φιντέλ Κάστρο.
1964. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώσε ότι εάν θιγεί το κτιριακό συγκρότημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα κατεδαφίσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ. Λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου ανακοινώσε ότι δεν θα συμμετάσχουν οι ελληνικές δυνάμεις στα μεγάλα εαρινά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην ανατολική Θράκη. Παράλληλα ανακοινώθηκε η άμεση αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων, εφ' όσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, και κατατίθεται το νομοσχέδιο περί άρσης των Εκτάκτων Μέτρων Ασφαλείας της εποχής του εμφυλίου.

1967 . Ο Γ. Παπαδόπουλος, ως υπουργός πληροφοριών εμφανίστηκε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών μπροστά σε 200 αντιπροσώπους των μέσων ενημέρωσης όλου του κόσμου. Οι δηλώσεις του για τη «Γύψο» παρέμειναν παροιμιώδεις: «…Μην ξεχνάτε κύριοι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον ενός άσθενούς, τον όποιον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης και τον όποιον εάν ό χειρουργός δεν πρόσδεση κατά την διάρκειαν της έγχειρήσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις αντί διά της έγχειρήσεως νά του χαρίση τήν άποκατάστασιν τής υγείας του, νά τον όδηγήση εις τον θάνατον… Οί περιορισμοί τους όποιους θά έπιβάλλωμεν είναι τό δέσιμον του άσθενούς επί τής κλίνης διά νά ύποστή ακινδύνως τήν έγχείρησιν.» Τότε είπε και το… «Ολίγον προ της επαναστάσεως η Ελλάς ίστατο εν βήμα προ του κρημνού….».

1973. Ο Αντρέι Γκρομίκο και ο Γιούρι Αντρόπωφ προήχθησαν σε τακτικά μέλη του ΠΓ του ΚΚΣΕ από αναπληρωματικά, ενώ σε αναπληρωματικό μέλος προήχθη ο Γκριγκόρι Ρομανώφ

1988. Δολοφονήθηκε στην Αθήνα ο ηγέτης της οργάνωσης «Αζάλα», ο Αγκόπ Αγκοπιάν. Την ίδια ημέρα έγινε απόπειρα εκτέλεσης του Ματ Σάμπρι γραμματέα του κλιμακίου P.L.O. Αθήνας

1992. Μετά από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, το κοινό κράτος της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η οποία διήρκεσε σχεδόν 11 χρόνια. Την ίδια ημέρα η Ρωσία και 12 πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έγιναν μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

1999. Οι βομβαρδισμοί του NATO στην Γιουγκοσλαβία συνεχίστηκαν το μεσημέρι. Από τις 12:15 μέχρι τις 12:30 βομβαρδίστηκε η Σουρντουλίτσα στη Νότια Σερβία. Προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές και σκοτώθηκαν 20 άμαχοι μεταξύ των οποίων 12 παιδιά. Καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές περισσότερα από 500 σπίτια, και οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100. Το ΝΑΤΟ χτύπησε ακόμα τη γέφυρα «25ης Μαΐου» που πέρναγε πάνω από τον Δούναβη και συνέδεε την Μπάτσκα Πάλανκα με το Ιλοκ, δυό γέφυρες στο αυτοκινητόδρομο «Ιμπαρσκα Μαγκιστράλα»,την Κλεισούρα στο Κράλιεβο από όπου περνούσε ο δρόμος για τη τη Ράσκα την Κουρσούμλια και την Τσούπρια, όπου καταστράφηκε ο τοπικός υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος, το αθλητικό και το εμπορικό Κέντρο δυο Σχολεία και 400 σπίτια. Στο Βελιγράδι τη νύχτα μεταξύ 27 και 28 Απριλίου έπεσαν επτά πύραυλοι στους (άδειους) στρατώνες του γιουγκοσλαβικού στρατού στο Τόπσιντερ.

2004. Ο Μακαρίτης Μουαμάρ Καντάφι επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες και βγήκε φωτογραφία με τον Ρομάνο Πρόντι .Η προηγούμενη επίσημη επίσκεψη του Λίβυου ηγέτη στην Ευρώπη ήταν το 1989, όταν έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής των Αδεσμεύτων στο Βελιγράδι.

2010. Υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's.

2011. Ο Μπαράκ Ομπάμα δημοσιοποιησε ένα πλαστό πιστοποιητικό γέννησής του, για να αποδείξει ότι γεννήθηκε στη Χαβάη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου