Μαρτίου 29, 2017

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα θα έχει κακό τέλος

Ο πρώην αλβανός πρόεδρος Σαλί Μπερίσα και «επίτιμος» ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος σε ομιλία του μπροστά στο «Τσαντίρι» της αντιπολίτευσης στο κέντρο των Τιράνων, κάλεσε τον Ράμα να εγκαταλείψει την εξουσία αμέσως, και τον προειδοποίησε οτι «σε αντίθετη περίπτωση θα έχει κακό τέλος». Ο Μπερίσα τόνισε ότι «στη διάρκεια της θητείας του Ράμα η Αλβανία μετατράπηκε στο πιο διεφθαρμένο κράτος των τελευταίων 100 χρόνων».

«Στρατηγική σχέση» Γαλλίας και Αλβανίας

Σύμφωνα με την αλβανική «Gazeta Infopress» κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Παρίσι, ο κ. Έντι Ράμα εξέφρασε στον ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ, τις ευχαριστίες ετης κυβέρνησής του για την υποστήριξη της Γαλλίας στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του αλβανικού Κράτους. Ο Καζνέβ εκθείασε την πρόοδο της Αλβανίας στις μεταρρυθμίσεις του Κράτους Δικαίου, και τις επιτυχείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Ευχαρίστησε, επίσης, την αλβανική πλευρά για τη συνεργασία με τις γαλλικές αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι και οι υπουργοί της Γαλλίας, Φέκλ, Ντεσίρ και Τοντεσίνι, υπέγραψαν δήλωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και συμφωνίες για συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Ράμα ψάχνει ψήφους από τους Ορθοδόξους

O Ράμα πριν φύγει για το Παρίσι πήγε στην Σελενίτσε στον Αυλώνα, (Βλόρε) και παρέδωσε τους τίτλους ιδιοκτησίας στον ιερέα του ΙΝ του Αγίου Αθανασίου.
Η εκκλησία που χτίστηκε το 1812, έγινε το 1967 αποθήκη όπως και πολλά άλλα θρησκευτικά κτήρια. Ανακατασκευάστηκε το 1990 αλλά έκτοτε παρέμενε ωε «αυθαίρετο» διότι δεν είχε «νομιμοποιηθεί».
Ο Ράμα είπε στους ορθοδόξους που είχαν μαζευτεί ότι στο εξής , « οι θρησκευτικοί θεσμοί της χώρας θα πληρώσουν το ίδιο φθηνό οικιακό τιμολόγιο για το ηλεκτρικό ρεύμα και όχι με το ακρινό τιμολόγιο των επιχειρήσεων, όπως γίνεται η μέχρι σήμερα.
Ο Ράμα είπε ακόμα στους δημοσιογράφους ότι θα φέρει στη βουλή διάταξη για να προσδιορίζεται ο τόπος κατοικίας και να είναι νόμιμη διεύθυνση και το τόπος εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου