Μαρτίου 30, 2017

Μαυροβούνιο:Το (κολοβό) κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, Ιβάν Μπράγιοβιτς συνεχάρη χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης τα παρόντα μέλη του Κοινοβουλίου και την κυβέρνηση για τα καλά νέα από την Αμερική. «Πιστεύω... ότι όλοι οι καλοπροαίρετοι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με την είδηση για την επικύρωση» , είπε ο Μπράγιοβιτς που πρόσθεσε ότι, «αν και μικρή χώρα, το Μαυροβούνιο σίγουρα θα συμβάλλει στην ποιότητα της Συμμαχίας». Ο Μπράγιοβιτς είπε ότι η διαδικασία στο ισπανικό Κοινοβούλιο θα ολοκληρωθεί γρήγορα και μόλις υπογράψει το διάταγμα και ο πρόεδρος Τραμπ, θα έρθει η συμφωνία για κύρωση στο Κοινοβούλιο».
Ο Μπράγιοβιτς είπε ότι η απόφαση του Κοινοβουλίου θα είναι νόμιμη, ακόμη και αν η αντιπολίτευση συνεχίσει το μποϋκοτάζ, και ότι «υπέρ θα ταχθούν περισσότεροι από την απόλυτη πλειοψηφία», και υποστήριξε ότι «οι πολίτες αποφάσισαν σχετικά με το ΝΑΤΟ κατά την ψηφοφορία στις εκλογές του Οκτωβρίου».
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ «θα σφραγίσει την ανεξαρτησία της χώρας και θα συμβάλει στη σταθερότητα του Μαυροβουνίου και της περιοχής».
Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα (SNP) , της αντιπολίτευσης κάλεσε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Φιλίπ Βουϊάνοβιτς να είναι συνεπής με τις υποσχέσεις του και να κρατήσει το λόγο του ότι «μόνο οι πολίτες με δημοψήφισμα θα αποφασίσουν σχετικά με την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ».
Το κόμμα Νέα Σερβική Δημοκρατία, (NOVA) δήλωσε ότι «η επικύρωση του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ από τη Γερουσία των ΗΠΑ δείχνει σαφώς ότι η Συμμαχία θεωρεί Μαυροβούνιο ως ένα κατεχόμενο κομμάτι της ακτογραμμής» και ότι, «δεν είναι μια ελεύθερη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου