Μαρτίου 10, 2017

Βουλγαρία: Κατά της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων

Τα πρωτοσέλιδα άρθρα των εφημερίδων πρόβαλαν την απόφαση του προέδρου και της υπηρεσιακής της κυβέρνησης ,να μην υποστηρίξουν τα σχέδια της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, σε ότι αφορά στην δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης δύο ταχυτήτων.
«Η Βουλγαρία είναι ενάντια στην Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Sega», με υπότιτλο: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες τη θέση της κυβέρνησης».
Η εφημερίδα «Standard» είχε τίτλο, «Να αντισταθούμε στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων».

Χθες ανακοινώθηκε το πόρισμα της επιτροπής ελέγχουν των υποψηφίων σύμφωνα με το οποίο όλα τα κόμματα έχουν υποψηφίους βουλευτές άτομα που εργάστηκαν στις μυστικές υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας κατά την κομμουνιστική εποχή. Συνολικά, 81 από τους 4060 υποψήφιους βουλευτές στις εκλογές της 26ης Μαρτίου έχουν εργαστεί για την Κρατική Ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ νέα δημοσκόπηση, (της BBRR), με βάση όσουν έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν έδειξε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), θα έπαιρνε 30,2% και το «ΓΚΕΡΜΠ» 28,3%. Οι «Ηνωμένοι Πατριώτες» 11,9%, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF) - 8,2%, το κόμμα «Βόλια» 7,4%, και ο συνασπισμός του «Μπλοκ Μεταρρυθμιστών» (RB) 4,3%. Η οριακή είσοδος στην Βουλή των «μεταρρυθμιστών» και το μικρό προβάδισμα των Σοσιαλιστών είναι τα νέα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου