Ιανουαρίου 17, 2017

πΓΔΜ-BJRM:Βοήθεια κ. Τραμπ

Ομάδα οπαδών του VMRO-DPMNE από τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ μαζεύτηκαν μπροστά από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους από τις δραστηριότητες του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην πΓΔΜ από το 2014, και για να δείξουν την υποστήριξή τους προς τον πρόεδρο Τραμπ. Οι συγκεντρωμένοι με τη διακήρυξη τους που παρέδωσαν στο Επιτελείο του νέου προέδρου, ζήτησαν από τον Τραμπ να διαλύσει «την κλίκα Βικτόρια Νούλαντ, Χόιτ Γι, τζες Μπέιλι» που συνεχίζει «τις προσπάθειές να αποσταθεροποιήσει τη χώρα» μέσω των ΜΚΟ του Σόρος και της USAID που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια «για επαγγελματίες διαδηλωτές», «για να υποκινούν τη βία», και να προκαλέσουν πολιτική κρίση στη χώρα.
Στα Σκόπια, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με το VMRO-DPMNE , ο κ. Αχμέτι, (DUI), ανακοίνωσε ότι «οι ΜΚΟ και το «Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας» θα πρέπει να είναι θέση να λειτουργούν ελεύθερα», και ότι «οι κρατικές αρχές θα πρέπει να αντιδράσουν μόνο εφ’ όσον υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησής τους ή εάν οι δραστηριότητές τους είναι παράνομες».
Η ανακοίνωση αφορούσε την «Από-σοροποίηση» που ανακοίνωσε ο Γκρουέφσκι και το DUI, θα συνεχίσει να έχει συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου