Νοεμβρίου 24, 2016

Βουλγαρία: Το Πατριωτικό Καθήκον

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πατριωτικού Μετώπου Βαλέρι Συμεόνοφ, μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ δήλωσε ότι, «το Πατριωτικό Μέτωπο είναι έτοιμο να δεχτεί διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης εμπειρογνωμόνων, με την προϋπόθεση ότι θα έχει την υποστήριξη των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών δυνάμεων». Είπε ακόμα ότι θα μπορούσε να στηρίξει κυβέρνηση του ΓΚΕΡΜΠ χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Μπόικο Μπορίσοφ.
Ο κ. Μπορίσοφ που παρουσιάστηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των τούρκικων εμβολίων, στην οποία είναι κατηγορούμενος ο (μεταρρυθμιστής0 υπουργός Υγείας Πέταρ Μοσκώφ, απάντησε στην ανακοίνωση του Πατριωτικού Μετώπου, λέγοντας ότι , «στο ΓΚΕΡΜΠ δεν υπάρχει πιο κατάλληλος από τον ίδιο για πρωθυπουργός», και πρόσθεσε: «Ίσως κάποια μέρα, όταν θα κουραστώ, θα δώσω την θέση μου στους νέους».
Το (Ρεφορμιστικό) «Βουλγαρικό Δημοκρατικό Κέντρο - Λαϊκή Ένωση», (BDC-NS), που έχει 4 βουλευτές στην απερχόμενη βουλή , ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση εμπειρογνωμόνων η οποία, « θα κυβερνήσει την χώρα στο μεταβατικό διάστημα μεταξύ των δυο προέδρων της Δημοκρατίας και θα προετοιμάσει τη βουλγαρική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Εν τω μεταξύ η Εισαγγελία της Σόφιας άσκησε δίωξη κατά του, (μεταρρυθμιστή), υπουργού Αμύνης, της υπό παραίτησης κυβέρνησης, Νικολάι Νέντσεφ, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας για την «δόλια» μη εφαρμογή της υπογεγραμμένης, συμφωνίας με τη ρωσική εταιρεία RSK MIG, για τον εκσυγχρονισμό και την επισκευή των κινητήρων των μαχητικών MiG 29, συνολικού ύψους 3.773.000 ευρώ, και για την υπογραφή νέας συμφωνίας, με την Πολωνία για την επισκευή των MiG 29.
Η υπό παραίτηση κυβέρνηση, ενέκρινε χθες και νέα χρηματοδότηση, ύψους 27,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση της ετοιμότητας των μαχητικών MiG-29. Πρόκειται για την 2η δόση των εγγεγραμενων κονδυλίων στον προυπολογισμό . Η πρώτη, ύψους 7,2 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία διώκεται ο Νέντσεφ διατέθηκε στην Πολωνία στις αρχές του μήνα. Για την υπόθεση αυτή παραιτήθηκε από πτέραρχος ο νυν πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου