Οκτωβρίου 31, 2016

Σερβία: Σε ανοιχτή ρήξη με το “Κράτος Δικαίου”

Ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, με δηλώσεις του χθες στο πρακτορείο «Τανγιούγκ» απάντησε άμεσα στην κυριακάτικη συνέντευξη του αμερικανού πρέσβη στην εφημερίδα «Kurir» και είπε ότι ο αμερικανός, «παρεμβαίνει απροσχημάτιστα στις εσωτερικές υποθέσεις της Σερβίας», και τον κάλεσε να ασχοληθεί με το Κράτος Δικαίου στις ΗΠΑ και τις δολοφονίες από το αμερικανικό κράτος των μαύρων αμερικανών πολιτών.
Ο αμερικανός πρεσβευτής κ. Σκότ υιοθέτησε και υποστήριξε τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ΜΚΟ της «Ανοιχτής Κοινωνίας» και άλλων ακτιβιστών κατά της κυβέρνησης της Σερβίας με αφορμή την κατεδάφιση από «αγνωστους»,τον Απρίλιο, στην γειτονιά Σαβαμάλα του Βελιγραδίου, των αυθαιρέτων και της παραγκούπολης των καταπατητών Ρωμά.
Στην δημόσια έκταση στην περιοχή που είχε καταπατηθεί, θα ανεγερθεί πολυτελές συγκρότημα από εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Ο αμερικανός Πρέσβης δήλωσε στην«Kurir» ότι, «οι διαμαρτυρίες για τις κατεδαφίσεις αφορούν στο κράτος Δικαίου και δείχνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στην ικανότητά της να προστατεύει τους απλούς ανθρώπους». «Πιστεύω ότι αυτό που υποκινεί τις διαδηλώσεις είναι το συναίσθημα των ανθρώπων που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στους θεσμούς της χώρας αυτής μία άτυπη ή εγκληματική ομάδα που μπορεί με κάποιο τρόπο να πάρει τον έλεγχο πάνω σε μέρος της πόλης τους. Και όταν κάλεσαν την αστυνομία για βοήθεια, δεν πήραν απάντηση», είπε ο αμερικανός πρέσβης.

Ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς , απάντησε αμέσως ότι «ο κ. Σκότ που αναμιγνύεται απροσχημάτιστα στις εσωτερικές υποθέσεις τις Σερβίας, γνωρίζει πολύ καλά, ποιος υποκινεί της κινητοποιήσεις», και πρόσθεσε ότι «ο ίδιος προσωπικά ανησυχεί ιδιαίτερα για το κράτος Δικαίου στις ΗΠΑ και για τον αριθμό των δολοφονιών απλών πολιτών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, και ιδιαίτερα εκείνων που είναι ένοχοι μόνο και μόνο για το χρώμα του δέρματός τους». «Είναι προφανές ότι το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι η αμερικανική κυβέρνηση εμπλέκεται άμεσα σε δολοφονίες τους», είπε ο σέρβος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου