Οκτωβρίου 20, 2015

Πρίστινα: Δεν έχουμε κρίση

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο Ατιφέτε Γιαχάγκα, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι δεν υφίσταται κρίση θεσμών.
Ο πρωθυπουργός Ισα Μουσταφά, είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν βρίσκεται σε θεσμική κρίση, αλλά μια έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση όπου η αντιπολίτευση προσπαθεί να εμποδίσει μέσω της βίας τη λειτουργία της Βουλής και της κυβέρνβησης. «Δεν έχουμε μια κοινοβουλευτική ή θεσμική κρίση.
Υπάρχει μια προσπάθεια να αποτραπεί το θεσμικό του έργο μέσω της βίας. Υποστηρίζουμε κάθε κίνηση της πρόεδρου, αλλά πιστεύουμε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους και το Σύνταγμα», δήλωσε ο Μουσταφά. Την ίδια άποψη συμμερίζεται επίσης ο αναπληρωτής κ. Θάτσι.
«Δεν υπάρχει καμία κρίση, αλλά υπάρχει βία από την αντιπολίτευση. Θα σεβαστούμε όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μέχρι στιγμής»,δήλωσε. Στις Βρυξέλλες η ΕΕ χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στη γέφυρα του ποταμού Ιμπάρ στην Κόσοβσκα Μίτροβιτσα. Η εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου Μάγια Κοτσιγιάντσιτς δήλωσε τη Δευτέρα ότι «η έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας για την ελεύθερη κυκλοφορία στην γέφυρα στη Μιτρόβιτσα είναι ένα δείγμα αληθινής δέσμευσης στη διαδικασία του διαλόγου και της ομαλοποίησης των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας». Η συμφωνία των Βρυξελλών προβλέπει την αποκατάσταση της γέφυρας και την απομάκρυνση του Πάρκου Ειρήνης, που χτίστηκε από τους Σέρβους, προκειμένου να αποτρέψει τις επιθέσεις από το νότιο (αλβανικό) τμήμα της πόλης. Το καλοκαίρι του 2016, η γέφυρα θα πρέπει να ανοίξει για τα μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου