Ιουλίου 07, 2010

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Χειρόφρενο σε μέσα συγκοινωνίας, αεροπλάνα και πλοία, ενώ στην συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.
Νέα 24ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών».

Μέχρι τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια την ημέρα που ψηφίζεται το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

«Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι μας περιμένει. Μετά το Φθινόπωρο θα καταλάβουμε όλοι ότι θα χάσουμε το 50% του εισοδήματός μας», είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Μανώλης. Έκανε λόγο για πρωτόγνωρα μέτρα που θα οδηγήσουν σε ταυτόχρονη αύξηση ανεργίας και πληθωρισμού και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος μαζεύει μέσα του την αγανάκτηση, αλλά κάποια στιγμή θα εκραγεί.

«Μην απορήσετε εάν το Φθινόπωρο ο κόσμος τρέχει πίσω από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ μόνο και μόνο για να εκτονωθεί», κατέληξε ο κ. Μανώλης.

Απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, από αύριο στις 6 το πρωί, μέχρι στις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη βουλή.

Με εξαίρεση το μετρό δεν θα κινηθούν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, το Τραμ και ο Προαστιακός. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός ορισμένων, των λεγόμενων «Κοινωνικών Αναγκών».

Προβλήματα, όμως, θα αντιμετωπίσει και το επιβατικό κοινό που έχει επιλέξει αύριο να ταξιδέψει αεροπορικώς, καθώς δεκάδες πτήσεις ματαιώνονται και άλλες αλλάζουν ώρες αναχώρησης, εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι για το διάστημα αυτό θα παραμείνει κλειστός ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος.

θα «κινηθεί» από 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν το μεσημέρι να διαφοροποιήσουν τη στάση τους σχετικά με την απεργία και ανακοίνωσαν ότι οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου