Ιουνίου 28, 2010

Όλοι κερδισμένοι απ’ το G20

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=85190

Να θέσουν στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και να πιέσουν για πιο αυστηρούς όρους για τα κεφάλαια των τραπεζών απ’ την στιγμή που παγιωθεί η οικονομική ανάκαμψη, συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών μελών του G20

Οι αναπτυγμένες χώρες του G20 θα επιχειρήσουν να μειώσουν τα ελλείμματα τους ως το 2013 και θα αρχίσουν να σταθεροποιηθούν το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μέχρι το 2016, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Συνόδου που διεξήχθη στο Τορόντο του Καναδά.

Οι ηγέτες είπαν ότι κάθε χώρα μπορεί να κινηθεί με το δικό της ρυθμό και επίσης δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των υφιστάμενων μέτρων ενίσχυσης των οικονομιών.

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama πιέζει τους ομολόγους του να επικεντρωθούν πως θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, οι ηγέτες της Ευρώπης ήδη έχουν ξεκινήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να ενισχύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Οι ηγέτες του G20 χαρακτήρισαν την παγκόσμια ανάκαμψη «ακανόνιστη και εύθραυστη», σημειώνοντας ότι η ανεργία παραμένει σε «μη αποδεκτά επίπεδα» σε πολλές χώρες.

Οι αναδυόμενες χώρες του G20, που έχουν πλεονάσματα συμφώνησαν να ενισχύσουν περισσότερο την εγχώρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου