Μαΐου 07, 2010

Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη οπλαρχηγός του UCK για εγκλήματα πολέμου

Η ευρωπαϊκή αστυνομία (EULEX) συνέλαβε σήμερα, Πέμπτη, στην Πρίστινα, τον αλβανικής καταγωγής πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, Σαμπίτ Γκέσι, ως ύποπτο για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου δεν ανέφεραν το όνομα του συλληφθέντος, αλλά επιβεβαίωσαν την ανακοίνωση της EULEX, για τη σύλληψη ενός ατόμου που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά του σερβικού πληθυσμού, στη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων του Κοσσυφοπεδίου, Απριλίου – Ιουνίου 1999.

«Το αστυνομικό εκτελεστικό τμήμα της EULEX υπό της διεύθυνσης του ειδικού εισαγγελέα επέδραμε σε οικία στην Πρίστινα και συνέλαβε έναν άνδρα ύποπτο για εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν στη διάρκεια της χρονικής περιόδου Απριλίου- Ιουνίου 1999» ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της EULEX.

Στη σύλληψη του βετεράνου του πολεμου Σαμπίτ Γκέσι από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου αντέδρασε ο Οργάνωση Βετεράνων Πολέμου του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου.

1 σχόλιο:

 1. Μόλις οι Φιλικοί διέδωσαν το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που είχε προτείνει ο Ρήγας (άρθρο 37), ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821!
  Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας, EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2002:
  μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
  Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!

  http://enieopsifodeltio.wordpress.com
  http://apps.facebook.com/causes/61685

  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή