Μαΐου 03, 2010

Έξαρση εγκληματικότητας … Μαχαιρώματα ….. Ληστείες ..Κλοπές…εκβιασμοί ….. Ναρκωτικά….. …νέες αφήξεις Παπανδρελλήνων

Μπαράζ Ληστειών

Τέσσερα σπίτια άνοιξαν τη νύχτα διαρρήκτες και στα περισσότερα άρπαξαν μόνο φορητούς υπολογιστές και τα κλειδιά των αυτοκινήτων με τα οποία έφυγαν.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα στο σπίτι αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.
Στη Νέα Πεντέλη θύμα ήταν ένα ζευγάρι στην οδό Κυκλάδων. Ξύπνησαν και αντιλήφθηκαν τη διάρρηξη όταν είδαν πως έλειπε το lap top... την πιο δυσάρεστη όμως έκπληξη οι ιδιοκτήτες την είχαν όταν διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν βρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το είχαν αρπάξει και αυτό.
Παρόμοιο το σκηνικό και στη Νέα Σμύρνη. Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος στην οδό Δανιηλίδη είδαν πως έλειπε η τηλεόραση, ανήσυχοι έλεγξαν στο γκαράζ και εκεί διαπίστωσαν πως είχε κάνει.., φτερά και το αυτοκίνητό τους.
Στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου στη Βάρη οι διαρρήκτες εκτός από το Ι.Χ. Και τον φορητό υπολογιστή του ιδιοκτήτη εντόπισαν και 1.000 ευρώ σε ένα συρτάρι.
Οι δράστες που “χτύπησαν” στο διαμέρισμα μιας γυναίκας μάλλον παρακολουθούσαν το θύμα τους. Πήγαν απευθείας στο χώρο όπου η ιδιοκτήτρια είχε τα κοσμήματά της και τα άρπαξαν... Οι δράστες πάντως φαίνεται ότι σχεδίασαν τη διάρρηξη με ... παρέα την αστυνομία, αφού εδώ εβδομάδες οι αστυνομικοί ήταν διαρκώς λίγα μέτρα πιο κάτω όπου είχε εντοπιστεί και ένα από τα ορμητήρια του “Επαναστατικού Αγώνα”.
……………………………….

Του άρπαξαν τα ... φάρμακα!

Τσάντα να 'ναι και ό,τι να να 'ναι φαίνεται ότι σκέφτονται οι ληστές.
Είδαν τον ηλικιωμένο άνδρα να προχωράει κρατώντας μια τσάντα και δεν δίστασαν να του επιτεθούν. Έσπρωξαν τον 68χρονο τον έριξαν κάτω και του πήραν την τσάντα με τα φάρμακα. Μάταια το θύμα τους φώναζε πως δεν έχει χρήματα
…………………
Την χτύπησε και της άρπαξε την τσάντα
Επίθεση από έναν άγνωστο δέχθηκε μια γυναίκα, στη 1 περίπου τα ξημερώματα, ενώ βάδιζε επί της οδού Β. Γεωργίου στο Παγκράτι. Η γυναίκα, παρότι αιφνιδιάστηκε αρχικά, στη συνέχεια αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να αρχίσει να την χτυπά έως ότου της απέσπασε την τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα.
…………………
Δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους δύο Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα

Φυλακισμένους κρατούσαν δύο Πακιστανούς, σε διαμέρισμα επί της οδού Διοσκούρων 8 στη Θεσσαλονίκη, τρεις ομοεθνείς τους. Οι δράστες απαιτούσαν από τους συγγενείς τους στο Πακιστάν το ποσό των 6.000 ευρώ προκειμένου να τους ελευθερώσουν. Οι συγγενείς τους ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές, και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν οι δύο δουλέμποροι (ο τρίτος αναζητείται) και ελευθερώθηκαν οι Πακιστανοί «κρατούμενοι».

Εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 20 Αλγερινούς επιτέθηκε και τραυμάτισε διερχόμενο για 200 ευρώ

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας, μέρα-μεσημέρι. Ομάδα, αποτελούμενη από 20 Αλγερινούς, επιτέθηκε σε άγνωστο και τον τραυμάτισε με ξύλινο κοντάρι προκειμένου να τον ληστέψει.Το επεισόδιο συνέβη χθες, λίγα λεπτά πριν τις 14:00, στη συμβολή των οδών Ζήνωνος και Κεραμικού. Οι δράστες άρπαξαν 200 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο του θύματος, και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία πρόλαβε και συνέλαβε έναν από τους δράστες και αναζητεί τους υπόλοιπους ομοεθνείς του. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
…………………………………………
Ληστεία στον πολυχώρο διασκέδασης Terra Petra, στην Πετρούπολη
Ένοπλη ληστεία τις πρώτες πρωινές ώρες στον πολυχώρο διασκέδασης Terra Petra, στην Πετρούπολη.Λίγο μετά τις 5:30, και ενώ το συγκρότημα ήταν κλειστό, δύο αλλοδαποί αιφνιδίασαν τον φύλακα, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων, τον έδεσαν και τον υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στον χώρο όπου φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.
Αφού διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, διέφυγαν πεζή προς το βουνό
……………………………
Βούλγαρος πέταξε Βουλγάρα από τον 8ο όροφο
Ένας ερωτικός καβγάς κατέληξε σε τραγωδία. Μεσάνυχτα στην οδό Βερατζέρου στην Ομόνοια. Ένας 28χρονος Βούλγαρος ανέβηκε στην ταράτσα μαζί με την 30χρονη φίλη του που . Μεθυσμένος ο 28χρονος την έσπρωξε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.
Το άψυχο σώμα της το βρήκε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας την επομένη το πρωί στον ακάλυπτο χώρο και αμέσως η αστυνομία συνέλαβε τον 28χρονο ο οποίος και ομολόγησε ότι αυτός την έσπρωξε στο κενό!
………………………..

Είχαν στήσει καρτέρι και τον έκλεψαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Θύμα ληστείας έπεσε χθες το απόγευμα ένας πεζός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Δύο άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στην πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά το πέρασμα του ανυποψίαστου πολίτη από το σημείο, εμφανίστηκαν μπροστά του και με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα, 20 ευρώ, και έγιναν καπνός. Ο άτυχος άνδρας, σε κατάσταση σοκ, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, η οποία ….διεξάγει έρευνες ………………………………….
Θεσσαλονίκη: Πήραν και τα λεφτά, πήραν και τα κινητά των υπαλλήλων!
Κρεπερί που βρίσκεται στην περιοχή της Σταυρούπολης έβαλαν στο στόχαστρό τους τρεις ένοπλοι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν λίγο μετά τις 5:00 όταν οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αρχικά ζήτησαν τα λεφτά από το ταμείο. Όμως όταν είδαν ότι υπήρχαν μόνο 110 ευρώ, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη αλλά και τους υπαλλήλους, να δώσουν και τα κινητά τους τηλέφωνα.
……………………………………………………….

Θεσσαλονίκη Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Μενεμένης με λεία 500 ευρώ
Με την απειλή όπλου, ένας άγνωστος λήστεψε το πρωί το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.
.................................

Ληστεία σε Τράπεζα στην Καρδίτσα – 350.000 ευρώ η λεία των δραστών

Μπαίνοντας από ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου που δεν είχε κάγκελα και καταφέρνοντας να απομονώσουν το σύστημα του συναγερμού, κόβοντας όλα τα καλώδια, ακόμα και αυτά της τηλεφωνικής...επικοινωνίας, οι άγνωστοι δράστες έφτασαν μέχρι το χρηματοκιβώτιο της Αγροτικής Τράπεζας στους Σοφάδες Καρδίτσας. Από εκεί αφαίρεσαν 350.000 ευρώ «δουλεύοντας» ανενόχλητοι, καθώς στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, αν και υπήρξε σχετική ένδειξη για τη δυσλειτουργία του συστήματος συναγερμού, εντούτοις κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για να ελέγξει την κατάσταση. Με σημερινή απόφαση οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε.

newsblog
………………………
……………………
Πέταξε πέτρα σε διερχόμενο αυτοκίνητο και έκλεψε την οδηγό
Πέταξε πέτρα σε διερχόμενο αυτοκίνητο, και όταν αυτό ακινητοποιήθηκε χτύπησε την οδηγό και της αφαίρεσε την τσάντα.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στις 5:30, στο χωριό Συκόλογλου Ηρακλείου. Ο δράστης έσπασε το παρμπρίζ του οχήματος και άρχισε να χτυπά με τα χέρια του στο πρόσωπο την σοκαρισμένη οδηγό.
Στη συνέχεια, της άρπαξε την τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα, και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
………………………¨
Καλαμάτα Ένοπλη ληστεία σε φανάρι

Λίγο πριν τις 9:30, στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Βασ. Κων/νου, δύο άγνωστοι φορώντας κράνη, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, αφαίρεσαν με την απειλή όπλου, που κρατούσε ο συνεπιβάτης της μηχανής...
τσάντα με περισσότερα από 52.000 ευρώ, από το κάθισμα του συνοδηγού αυτοκινήτου, που οδηγούσε 49χρονη γυναίκα, εκμεταλλευόμενοι την αναμονή του οχήματος στον κόκκινο σηματοδότη.
…………………….
Λήστεψαν με καλάσνικοφ τράπεζα στην Τρίπολη
Ληστεία με το καλημέρα σας… Οι πρώτοι… πελάτες, τους οποίους κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, ήταν δύο Αλβανοί κουκουλοφόροι .
Οι δράστες, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο υποκατάστημα περίπου στις 9 το πρωί και άρπαξαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, χρώματος μαύρου, που οδηγούσε ο συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κατάστημα της Εθνικής έχει γίνει στόχος ληστών κι άλλες φορές.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει πιθανές διεξόδους και έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές διευθύνσεις των γύρω νομών.

…………………..
Λήστεψαν ζαχαροπλαστείο στην Αμαλιάδα

Στην αρχή τον πέρασε τον πελάτη και τον ρώτησε τι ήθελε. Όταν όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πιστόλι, η υπάλληλος της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων- αρτοποιείων «Παλλάς» στην Αμαλιάδα κατάλαβε ότι ο άγνωστος, ήθελε το περιεχόμενο της ταμειακής μηχανής για να… γλυκαθεί...Η ληστεία σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ στο υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας στην περιοχής της Ευαγγελίστριας. Ένας άγνωστός άντρας, φορώντας κράνος μοτοσικλέτας μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή του πιστολιού αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή όσα χρήματα μπόρεσε να βρει.
«Εκείνη την ώρα μιλούσα στο τηλέφωνο με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος και πραγματικά δεν άκουσα τι μου ζήτησε» είπε στην εφ. «Πατρίς» η υπάλληλος του καταστήματος και συνέχισε: «Τότε αυτός έβγαλε ένα πιστόλι και μου είπε ότι ήθελε τα χρήματα. Μιλούσε καθαρά ελληνικά και από τα μάτια του που μπόρεσα αν διακρίνω λίγο, δεν φαινόταν για μικρός σε ηλικία. Συνολικά πρέπει να πήρε περίπου 600-700 ευρώ».
Η υπάλληλος ταράχτηκε τόσο πολύ που δεν κατάλαβε ούτε πως έφυγε ο δράστης αλλά ούτε αν τον περίμενε κάποιος συνεργός του έξω από το κατάστημα. Στο σημείο ωστόσο ελάχιστα λεπτά μετά την ληστεία έσπευσε μεγάλη δύναμη από το Αστυνομικό Τμήμα και από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, τα οποία, από το βράδυ του Σαββάτου, έχουν στρέψουν τις έρευνές τους προς κάθε κατεύθυνση».

ΠΑΤΡΙΣ
………………………
Διέρρηξαν τη Δ.Ε.Σ.Ε Άρτας με λεία 60.000 ευρώ
Στόχος διαρρηκτών έγινε σήμερα το μεσημέρι η Διεύθυνση Ελέγχου Συντηρήσεως Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.), στη Φιλοθέη Άρτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, αφού διέρρηξαν την πόρτα εισόδου της Διεύθυνσης, μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων και έκλεψαν διάφορα εξαρτήματα, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ περίπου.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

…………………….
Τον τραυμάτισαν με κατσαβίδι
Αδίστακτοι ήταν οι δύο κακοποιοί που επιτέθηκαν χθες, στις 11:30, σ΄ έναν άγνωστο.
Το θύμα ήταν πεζό, σε πολυσύχναστο δρόμο της Καλλιθέας, και συγκεκριμένα επί της οδού Σωκράτους 130. Οι δράστες τον χτύπησαν και δεν δίστασαν να τον τραυματίσουν στο στήθος με κατσαβίδι και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρήματα.
Όμως, το περιστατικό αντιλήφθησαν αστυνομικοί που περιπολούσαν, οι οποίοι και κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο κακοποιούς.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθησαν οι πρώτες βοήθειες
………………………………..

271 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο

Στις 00.30΄ χθες βράδυ,στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πρέβεζας συνέλαβαν έναν νεαρό Έλληνα, γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με ενοικιασμένο Ι.Χ.Ε...αυτοκίνητο τέσσερις (4) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το όχημα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστων Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.Να σημειωθεί πως σε ανάλογα περιστατικά,διακόσιοι εβδομήντα ένας (271) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν κατά το Σαββατοκύριακο, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

epirusgate
………………….

«ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΚΑ (11) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»
Την 02-05-2010 και ώρα 09:30΄, Αστυνομικοί του Τ.Σ.Φ. Φερών, εντόπισαν σε αγροτικό δρόμο πλησίον του οικισμού Πέπλου-Έβρου, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα για διακίνηση λαθρομεταναστών. Προσεγγίζοντας το σημείο εντοπίστηκε ομάδα έντεκα (11) λαθρομεταναστών, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στα ανωτέρω οχήματα. Άμεσα συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι λαθρομετανάστες και οι τρείς (3) οδηγοί των Ι.Χ.Ε. οχημάτων (διακινητές).
Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Σ.Φ. Φερών.

Αναρτήθηκε από Γιάννης Τομαδάκης στις 3.5.10
http://tomadakis.blogspot.com/2010/05/blog-post_6166.html
…………………………………..
Ρόδος Επιχείρησε να διαρρήξει νηπιαγωγείο
Επ' αυτοφώρω συνελήφθη ένας 33χρονος τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει νηπιαγωγείο στη Ρόδο.
Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 καλέμια, 1 φακός χειρός, 1 ζευγάρι γάντια, 1 κόφτης, 1 κατσαβίδι και μία λάμα πριονιού.
Με τη σχηματισθείσα εις βάρος του δικογραφία, ο συλληφθείς θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, (για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος).
…………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου