Απριλίου 12, 2010

Στρος-Καν: Το ΔΝΤ έτοιμο να «βοηθήσει» την Ελλάδα

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε «έτοιμο να μετάσχει στην προσπάθεια» των χωρών της ζώνης του ευρώ για να δοθεί μια οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα στην περίπτωση ανάγκης ενώ μία από τις ομάδες του πρόκειται να συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

«Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση για το σχέδιο οικονομικής υποστήριξης που θα παρασχεθεί από τις χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα, όταν αυτό χρειαστεί, για να προφυλαχθεί η σταθερότητα σε όλη τη ζώνη του ευρώ» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομίας των χωρών της ζώνης του ευρώ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό» προστίθεται στην ανακοίνωση του κ. Στρος-Καν.
«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, περιλαμβανόμενης μιας συμφωνίας μέσω πολυετούς διευθέτησης, όταν θα υπάρξει ανάγκη και θα ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές» αναφέρεται στη συνέχεια στην ανακοίνωση του κ. Στρος-Καν.
Και καταλήγοντας ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει: «Μια ομάδα του ΔΝΤ θα έχει συνομιλίες στις Βρυξέλλες στις 12 Απριλίου με τις ελληνικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα».

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου