Απριλίου 01, 2010

Οι αγορές αποφάσισαν: 5,9% η Ελλάδα, 4,35% η Πορτογαλία, και 3,8%! η Ισπανία

Καταβάλλονται προσπάθειες από τα ΜΜΕ να πεισθεί ο λαός ότι το επιτόκιο για το 7ετές δάνειο είναι ευνοϊκό. Κανείς δεν λέγει ότι η Πορτογαλία, έχει επιτύχει επιτόκιο 4,35% και η Ισπανία 3,8%!
Προσθέτουμε και την εξουθενωτική εκστρατεία δυσφημίσεως που έχουν εξαπολύσει τα ΜΜΕ της Γερμανίας και ο Αγγλόφωνος τύπος. Νέο άρθρο του Forum επαναλαμβάνει την φράση του Φαλμεράϊερ, επισημαίνοντας με κακεντρέχεια ότι μετά την αρχαιότητα, η «πτώση» του λαού φαίνεται διότι δεν έχει επιδείξει ούτε ποιητές, ούτε μουσικούς, ούτε λογοτέχνες, ούτε ζωγράφους τονίζοντας ότι δεν ελαφρύνουν την στειρότητα οι μοναδικές εξαιρέσεις του Γκρέκο και της Κάλλας!
Το όλο άρθρο αποπνέει περίεργο μίσος εναντίον των Ελλήνων οι οποίοι, λέγει, δεν είναι Έλληνες. Πρότασις η οποία συμπίπτει με τις γνωστές θεωρίες που αποδίδοντο στον Κίσσιγκερ αλλά εφαρμόζονται σήμερα από τα γνωστά ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Αυτά πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις για τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν έχουν κάνει τίποτε για την προβολή στην Ευρώπη της συνέχειας του ελληνικού πολιτισμού. Οι Έλληνες ζωγράφοι του 19ου αιώνος είναι παντελώς άγνωστοι στα κέντρα εκθέσεων της Ευρώπης και στα βιβλιοπωλεία των Μουσείων Λούβρου και Και ντ’Ορσέ.Το ίδιο οι Έλληνες συγγραφείς και ποιητές του 19ου και 20ού αιώνος διότι καμία κυβέρνηση δεν εσκέφθη να διοργανώσει εκθέσεις και να δελεάσει μεγάλους εκδοτικούς Οίκους για μεταφράσεις.
Η διατήρηση του υψηλού επιτοκίου έχει αιτιώδη σχέση με την εκστρατεία εναντίον του ελληνισμού η οποία βεβαιώνει στην συνείδηση των επενδυτών ότι δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες ανακάμψεως. Ουδεμία εμπιστοσύνη για παραγωγικές επενδύσεις όταν η ψυχοσύνθεση της κοινωνίας έχει διαποτισθεί εναντίον του «μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφάλαιου» και οι επαγγελματίες του Συνδικαλισμού παρουσιάζουν παραγωγικότητα μόνο για απεργίες, καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Ποιός θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα υπό παρόμοιες συνθήκες και όταν η φορολογία στην Βουλγαρία και Κύπρο είναι μόνο 10%.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου