Μαρτίου 12, 2010

Στο Βέλγιο κάνουν απελάσεις

Οι βελγικές αρχές προχωρούν σε απελάσεις Αλβανών «μεταναστών» από την ΠΓΔΜ και τη νότια Σερβία που ζήτησαν άσυλο.

Οι βελγικές αρχές προχώρησαν στο πρώτο κύμα απέλασης μεταναστών από την ΠΓΔΜ και τη Σερβία, που τις τελευταίες εβδομάδες αιτήθηκαν ασύλου στο Βέλγιο. Χθες το βράδυ έφθασε στην περιοχή του Πρέσεβο (νότια Σερβία) και στο...Λίπκοβο ( βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ), το πρώτο λεωφορείο με 44 μετανάστες (21 από την Σερβία και 23 από την ΠΓΔΜ), που πρόσφατα μετέβησαν στο Βέλγιο.
Οι μετανάστες αυτοί επαναπροωθήκαν στις χώρες τους, αφού η βελγική κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για παροχή ασύλου.
Οι βελγικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανένα αίτημα οικονομικών μεταναστών για άσυλο.
Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις χώρες της ζώνης του Σένγκεν (ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου 2009), έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός πολιτών από τις τρεις αυτές χώρες, που μεταναστεύουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στο Βέλγιο, για αναζήτηση εργασίας, ζητώντας άσυλο.
Πρόκειται κυρίως για αλβανικής εθνικής καταγωγής, πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι έχουν συγγενείς και γνωστούς που ζουν και εργάζονται αρκετά χρόνια σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Τόσο οι βελγικές αρχές όσο και οι κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Σερβίας απηύθυναν έκκληση στους μετανάστες, που μεταβαίνουν στο Βέλγιο και ζητούν άσυλο, να μην πέφτουν θύματα κάποιων επιτήδειων, οι οποίοι τους παραπληφορούν ότι, οι βελγικές αρχές ικανοποιούν αιτήματα για άσυλο και τους παράσχουν οικονομική βοήθεια.

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/03/blog-post_4905.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου