Φεβρουαρίου 10, 2010

Ραγκούσης: «Η ΝΔ καταδικάζει το μεταναστευτικό ν/σ για πολιτικούς λόγους»

Δεν υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης του αποτελέσματος των εκλογών για τους ΟΤΑ, συνεπεία της συμμετοχής των νομίμων μεταναστών σ’ αυτές, διαβεβαίωσε την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, επιχειρώντας να κάμψει τις αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας», αφού οι μετανάστες, αλλά και οι ομογενείς, που θα λάβουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, ανέρχονται σε περίπου 266.000 άτομα, τα οποία, διασπαρμένα ανά την ελληνική επικράτεια, δεν αθροίζουν ποσοστά άνω του 1,5% στις αντίστοιχες Περιφέρειες. Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι «καταδικάζει το νομοσχέδιο για καθαρά πολιτικούς λόγους», μη ανταποκρινόμενη στις αλλαγές που έχει επιφέρει η κυβέρνηση.

ΝΔ: Θα οξυνθεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Θανάσης Νάκος επανέλαβε το επιχείρημα, πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου περί της ιθαγένειας θα οξύνουν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σπεύδει να προωθήσει το δικαίωμα της συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές, προκειμένου να αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα. «Κορυφαία απόδειξη των κυβερνητικών προθέσεων, είναι η διάταξη, που θεωρεί τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, ως αποδεικτικό στοιχείο για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας», ανέφερε ο κ. Νάκος.

Εμμένει στο δημοψήφισμα το ΛΑΟΣ

«Άνοιγμα του ασκού του Αιόλου για να υπάρξει κύμα ελληνοποιήσεων» διέκρινε στις διατάξεις του νομοσχεδίου και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα της χορήγησης της ιθαγένειας.

Υπέρ τα κόμματα της Αριστεράς

Από πλευράς τους, τα κόμματα της Αριστεράς, τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές. Ο Αντώνης Σκυλλάκος υποστήριξε πως οι μετανάστες, εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε θέσεις δημοτικού συμβούλου, θα πρέπει να έχουν και δικαίωμα ανάδειξης στο αξίωμα του δημάρχου, ενώ ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ), κάλεσε τον κ. Ραγκούση να επαναφέρει το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή, καθώς ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το υπερψηφίσουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου