Φεβρουαρίου 18, 2010

Ζητούνται μέτρα απόδοσης 2 δισ. ευρώ

Μέρκελ: Συμφωνήσαμε να είναι σκληρά

Νέα μέτρα δημοσιονομικού οφέλους 2 - 2,5 δισ. ευρώ, ή έως 1% του ΑΕΠ, επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν από την κυβέρνηση και πάντως νωρίτερα από την προθεσμία που έθεσε το EcoFin στις 16 Μαρτίου. Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες πως έχει συμφωνήσει με τον κ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αφιχθεί στην Αθήνα μεικτό κλιμάκιο της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για διαπραγματεύσεις τόσο ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, όσο και ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να έχουν.

Η «τρόικα» πιέζει για μέτρα που θα έχουν σίγουρη και μόνιμη απόδοση, όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και πριν οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του θέλει να διασφαλίσει ότι αυτά θα είναι τα τελευταία που θα ζητήσει η Ε.Ε.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου