Ιανουαρίου 19, 2010

Τρακτέρ παντού- νέα μπλόκα σε Πελοπόννησο-Ήπειρο-Κρήτη

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Εκλεισε και η Κορίνθου-Τριπόλεως στον κόμβο της Στέρνας κοντά στο Αρτεμίσιο. Αύριο στις 10 το πρωί οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας θα κλείσουν την εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα.
Το πρωί οι αγρότες της Πρέβεζας έστησαν μπλόκο και έκοψαν το δρόμο στο Λούρο.

Πριν λίγη ώρα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων απέκλεισαν την εθνική Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφίων. Όπως ανακίνωσαν θα κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για μισή ώρα
Όλοι οι αγροτικοί νομοί της χώρας συναντώνται για να συντονίσουν τη δράση τους με πρώτο και κύριο θέμα το κλείσιμο και των παρακαμπτηρίων οδών.
Αν ληφθεί απόφαση να κλείσουν παράδρομοι και παρακαμπτήριοι τότε οι Ελλάδα θα κοπεί σε πολλά κομμάτια.
Οι Βοιωτοί θα κλείσουν τον παλιό Λεβέντη και τους παράδρομους του Κάστρου, ενώ οι αγρότες της Φθιώτιδας θα αποκλείσουν την παρακαμπτήριο στην Αλαμάνα, αχρηστεύοντας την παράκαμψη μέσω Λειβαδιάς και Άμφισσας για Λαμία.

Την ίδια ώρα και σε συνδυασμό με το μπλόκο που υπάρχει στη Νίκαια οι Λαρισαίοι θα κόψουν Μελούνα και Αγιά, κόβοντας έτσι και κάθε παράκαμψη των Τεμπών.
Παράλληλα αν ενεργοποιηθούν τα μπλόκα σε Αμφίπολη και Στρυμονικό θα αποκοπεί κάθε σύνδεση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υπόλοιπη Ελλάδα και αντίστροφα.
Κλειστός είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, με πολλά τρακτέρ να έχουν παραταχθεί στην περιοχή εμποδίζοντας την κυκλοφορία από και προς τη Βουλγαρία.

Αγρότες από το νομό Κιλκίς από το μεσημέρι της Δευτέρας διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων από την Ελλάδα προς και από την ΠΓΔΜ, αποκλείοντας το μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης, που όπως έκαναν γνωστό, θα παραμείνει αποκλεισμένος μέχρι αργά το βράδυ.

Επίσης, τρακτέρ παρατάχθηκαν στο τελωνείο Ορμενίου Έβρου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και οι αγρότες θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες ώρες αν θα κλείσουν ή όχι τη διάβαση, ενώ και στην περιοχή Κορνοφωλιάς υπάρχει δεύτερο μπλόκο.

Κλειστό είναι και το τελωνείο στην περιοχή των Ευζώνων από δεκάδες τρακτέρ αγροτών, οι οποίοι δεν έχουν καθορίσει μέχρι τί ώρα θα παραμείνουν στο σημείο.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου