Ιανουαρίου 28, 2010

Νέα στοιχεία από το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου

Αναγράφει τα ονόματα δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2007.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens. Όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία», στη σελίδα του ημερολογίου του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2007, αναγράφονται τα ονόματα δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Του Λευτέρη Ζαγορίτη και του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ειδικότερα, στη σελίδα του ημερολογίου του Μιχάλη Χριστοφοράκου με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται η σημείωση: «Ζαγορίτης 10-10.30», ενώ δίπλα γράφεται ώρα 21.00. Η σημείωση παραπέμπει σε τηλεφωνική επαφή, προφανώς, του Λ. Ζαγορίτη, γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, με το γραφείο του Μιχ. Χριστοφοράκου.

Παράλληλα, σε άλλη σελίδα με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται άλλη σημείωση από τη γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου: «Σπυρόπουλος Ροβέρτος, Γεν. Διευθυντής ΠΑΣΟΚ», ενώ καταγράφονται ένα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνό του «για επαφή». Αυτό συνέβη τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και εγείρει αντίστοιχα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επαφής και για πιθανή συνάντηση που μπορεί να ακολούθησε.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος από την πλευρά του διέψευσε ότι είχε συναντήσει τον κ. Χριστοφοράκο και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με το σημερινό (28.1.2010) δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», με κατηγορηματικό τρόπο, δηλώνω απερίφραστα ότι ουδεμία τηλεφωνική ή διαζώσης επαφή είχα ποτέ με τον κ. Χριστοφοράκο, τον οποίο και δεν γνωρίζω προσωπικά».

Αντίστοιχα και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης διέψευσε ότι έχει συναντήσει ότι γνωρίζει τον κ. Χριστοφοράκο και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αφορμή τα όσα είδαν το ‘φως’ της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τον κ. Χριστοφοράκο και δεν είχα ποτέ καμία επικοινωνία μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου