Ιανουαρίου 04, 2010

Αναβρασμός στην Υεμένη με εκατέρωθεν απειλές

Έκλεισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη, ύστερα από απειλές που δέχθηκε από την Αλ-Κάιντα Oι υεμενίτες υπάλληλοί της δέχθηκαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά θα παραμείνει κλειστή σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2010, ύστερα από επανειλημμένες απειλές της Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου ότι θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους στην Υεμένη», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, και η Βρετανία αποφάσισε να κλείσει για λόγους ασφαλείας την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Λειτουργεί η πρεσβεία της Ισπανίας, αλλά απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό.

Εν τω μεταξύ ήδη έχουν σταλεί στρατιωτικές ενισχύσεις σε επαρχίες της ανατολικής Υεμένης με σκοπό την εκδίωξη στοιχείων της αλ Κάιντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ στη Σαναά.

To γύρο του κόσμου κάνουν πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν νέους στόχους της αλ Κάιντα για αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της Delta.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στην πρωτεύουσα της Υεμένης», ανέφερε σήμερα ένας σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, δήλωσε στο CNN ότι «υπάρχουν ενδείξεις πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στη Σαναά».

«Η Ουάσινγκτον δεν προτίθεται να ανοίξει στην Υεμένη ένα δεύτερο μέτωπο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ούτε να αναπτύξει "προς το παρόν" στρατεύματα στην ταραγμένη αυτή χώρα της αραβικής χερσονήσου», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξουδετερώσουν την Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου