Ιανουαρίου 01, 2010

Αθώοι οι Ένοχοι

Απογοήτευση από το Ιράκ για απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ υπέρ της Blackwater

Την απογοήτευσή του για την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου να απορρίψει τις κατηγορίες που βάρυναν τους υπαλλήλους της εταιρείας ασφαλείας Blackwater, οι οποίοι το 2007 φέρονταν να είχαν πυροβολήσει εναντίον άοπλων Ιρακινών εξέφρασε σήμερα το Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλί αλ Νταμπάγκ δήλωσε ότι οι πέντε άνδρες διέπραξαν «ένα σοβαρό έγκλημα» τον Σεπτέμβριο του 2007 , που είχαν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ- Ιράκ. Ο Ιρακινός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι το Ιράκ μπορεί να εγείρει αγωγή κατά της εταιρείας ασφάλειας, που τώρα ονομάζεται Xe Services.

«Η ιρακινή κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευση για την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Διαθέτουμε τις δικές μας έρευνες και έδειξαν ότι η Blackwater διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα σκοτώνοντας 17 ιρακινούς. Η ιρακινή κυβέρνηση σκέφτεται άλλα νόμιμα μέσα με τα οποία να εγείρει αγωγή κατά της εταιρείας Blackwater» πρόσθεσε ο Ιρακινός εκπρόσωπος.

Η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ δηλώνει «έκπληκτη» από την απόρριψη των κατηγοριών εναντίον της αμερικανικής εταιρείας ασφάλειας Blackwater.

«Έμεινα πραγματικά έκπληκτη από την απόφαση και περιμένω από την αμερικανική πρεσβεία ένα αντίγραφο της απόφασης του δικαστή» ανέφερε η υπουργός Γουεζντάν Μικχάιλ.

«Αυτό που συνέβη ήταν πολύ κακό επειδή τόσοι αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, νέοι, φοιτητές σκοτώθηκαν από κάποιον που ήθελε να πυροβολεί εναντίον άοπλων ανθρώπων» πρόσθεσε η ιρακινή υπουργός.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου