Ιανουαρίου 27, 2010

Γερμανία: 1 στους 5 ανήκει σε οικογένειες μεταναστών

Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη καταδεικνύουν ότι το 19% του πληθυσμού της Γερμανίας αποτελείται από οικογένειες μεταναστών κι υπογραμμίζουν τις εντεινόμενες ανησυχίες για το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους.

Κατά ομοσπονδιακούς στατιστικολόγους, 15,6 εκατ. άνθρωποι στη Γερμανία είτε μετανάστευσαν στη χώρα από το 1950 είτε είναι παιδιά τουλάχιστον ενός μετανάστη γονέα. Ο συνολικός πληθυσμός της Γερμανίας φθάνει τα 80 εκατομμύρια.

Οι μεγαλύτερες μειονότητες είναι οι Τούρκοι και άνθρωποι γεννημένοι στο πρώην Σοβιετικό μπλοκ. Τα στοιχεία αποτελούν επεξεργασία δεδομένων του 2008.

Λόγω του ότι οι μετανάστες τείνουν να κάνουν περισσότερα παιδιά από τους ανθρώπους με γερμανικές ρίζες, το ποσοστό των μεταναστών αυξάνεται σταθερά αφότου άρχισαν να συγκεντρώνονται σχετικά στοιχεί από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία το 2005, όταν το ποσοστό τους έφθανε το 18,3%.

Περίπου το 14% των ανθρώπων που είναι μετανάστες ή γόνοι μεταναστών δεν διαθέτουν ούτε πιστοποιητικό εγκατάλειψης της σχολικής εκπαίδευσης, ποσοστό δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το 2% των ανθρώπων που έχουν γερμανικές ρίζες, επισήμαναν οι ίδιοι στατιστικολόγοι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου