Δεκεμβρίου 23, 2009

Moody's: «Αρνητική» η προοπτική της Finansbank

«Αρνητική» από «σταθερή» χαρακτήρισε σήμερα ο οίκος Moody's την προοπτική των καταθέσεων της θυγατρικής της ΕΤΕ στην Τουρκία σε εγχώριο νόμισμα (βαθμολογίας Α3), μετά την υποβάθμιση της οικονομικής ευρωστίας (BFSR) της Εθνικής Τράπεζας σε C με «αρνητική» προοπτική.

Η Εθνική Τράπεζα αποτελεί τον κύριο μέτοχο της Finansbank με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο 95%. Σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης, η υψηλή βαθμολόγηση των καταθέσεων της Finansbank σε εγχώριο νόμισμα (GLC) με Α3 (έναντι του Baa2 για το BCA και του C- BFSR) για το είναι αποτέλεσμα της ευρωστίας των οικονομικών της τράπεζας χάρη στην υποστήριξή της από την ΕΤΕ.

Η αναβάθμιση κατά δύο μονάδες σε επίπεδο GLC οφείλεται στην υψηλή πιθανότητα στήριξης της τουρκικής τράπεζας δεδομένου του σημαντικού ρόλου της στις δραστηριότητες franchise και στην κερδοφορία του ομίλου.

Η αρνητική προοπτική της υποδεικνύει ότι μια ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση του BFSR της μητρικής θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση και των καταθέσεων εγχώριου νομίσματος της Finansbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου