Δεκεμβρίου 08, 2009

Μήνυμα των Ταλιμπάν (Ισλαμικό Εμιράτο Αφγανιστάν)

Ποιος ευθύνεται για την αναρχία στο Αφγανιστάν

από το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν (επίσημο website των Taliban)

Η νέα στρατηγική του Ομπάμα είναι αποτέλεσμα της ίδιας νοοτροπίας που θέλει να συνεχιστεί η κατάληψη του Αφγανιστάν με στρατιωτικά μέσα, θα αποτελέσει συνέχεια στην αναρχία που επικρατεί στη χώρα. Γεγονός είναι πως οι αμερικανοί είναι υπεύθυνοι για την χαοτική κατάσταση. Παρέδωσαν την εξουσία στους περιβόητους πολέμαρχους, σε δωροδοκούμενους αξιωματούχους, και στους μαφιόζους κυβερνήτες.

Κι όμως ακόμα ισχυρίζονται πως θέλουν μια καθαρή κυβέρνηση στην Καμπούλ. Κι όμως οι εφοδιοπομπές τους συνοδεύονται από δολοφόνους πολιτοφύλακες αναμεμειγμένους σε εκβιασμούς, απαγωγές και λαθραίους φοροεισπράκτορες.

Υπάρχουν εκατοντάδες ιδιωτικοί ανεπίσημοι πολιτοφύλακες που μεταφέρουν την ηρωίνη με κρατικά αυτοκίνητα. Αυτοί οι πολιτοφύλακες έχουν στενές σχέσεις με τους πολέμαρχους που κατέχουν υψηλές κυβερνητικές θέσεις. Έτσι συνεχίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα με ασυλία.


Στους πολέμαρχους έχουν παραχωρηθεί κρατικά κτίρια αλλά και εκτάσεις του λαού, χωρίς κάποιος να μπορεί να ρωτήσει γιατί. Ο στρατηγός Χουνταϊντάντ Υπουργός της Εκστρατείας κατά των ναρκωτικών στην περιφέρεια της Καμπούλ παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι Αμερικανοί αξιωματικοί ελέγχουν την κυκλοφορία των ναρκωτικών. Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ Σαμπίτ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της διακυβέρνησης της Καμπούλ, δήλωσε πως δεν ήταν σε θέση να βάλει χέρι σε κάποιους περιβόητους κυβερνήτες που είχαν ανάμειξη στην κυκλοφορία ναρκωτικών αλλά και σε υποθέσεις δωροδοκιών επειδή προστατεύονταν από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Έτσι ο Σαμπίτ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έχει επανειλημμένα πει πως το Αφγανιστάν είναι Μαφιόζικο Κράτος, χωρίς να αναφέρει την αμερικανική ανάμειξη στην διαμόρφωση αυτού του κράτους.

Οι ανεξάρτητοι αναλυτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την παραμονή της διεφθαρμένης κυβέρνησης που έχουν εγκαταστήσει στην Καμπούλ επειδή αυτό τους παρέχει δικαιολογία για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην χώρα.

Ο σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου James Jones, ανακοίνωσε πως υπάρχουν λιγότερα από 100 μέλητ ης αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν. Από την άλλη, ο Ομπάμα στέλνει άλλους 30.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα λόγια και τα έργα, δείχνει πως οι ΗΠΑ έχουν άλλα αποικιοκρατικά σχέδια για το Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή, από τον αποκαλούμενο «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας».

Από τη μια ισχυρίζονται ότι θέλουν να επιλύσουν το αφγανικό ζήτημα μέσω διαπραγματεύσεων και της συμφιλίωσης αλλά πρακτικά ζητούν από τους Μοπυτζαχεντίν να παραδώσουν τα όπλα και να αποδεχτούν το σύνταγμα που συντάχθηκε στο αμερικανικό πλαίσιο. Θα πρέπει ακόμα να αποδεχτούν την διατήρηση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Αφγανιστάν, για μακρά περίοδο. Έτσι μέσα από την πρόφαση των διαπραγματεύσεων, ο Λευκός Οίκος επιθυμεί να βρει ένα πρόσχημα για τη συνέχιση της κατοχής του Αφγανιστάν.


Οι Αφγανοί, ιδιαίτερα το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών και είναι έτοιμοι να δώσουν εγγυήσεις για την ασφαλή αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Οι Μουτζαχεντίν δεν είναι όμως έτοιμοι να επιτρέψουν την παραμονή ξένων βάσεων στο Αφγανιστάν ή να διαπραγματευθούν την ανεξαρτησία της χώρας τους.

Η ειρωνεία είναι πως αμέσως μετά την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν, η χώρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ξένων μυστικών υπηρεσιών με διασυνδέσεις στο καθεστώς της Καμπούλ και έχουν μυστικά σχέδια και για τα γύρω κράτη.

Οι εκρήξεις βομβών σε δημόσιους χώρους είναι έργο αυτών των υπηρεσιών.


Όσο περισσότερο τα ξένα στρατεύματα παραμένουν στο Αφγανιστάν, τόσο παρόμοια εκρηκτικά επεισόδια θα συμβαίνουν. Προς το παρόν, οι Μουτζαχεντίν είναι η μόνη δύναμη που επιθυμεί να απελευθερώσει τους Αφγανούς και τη χώρα, από το να είναι όμηροι του δικτύου των ξένων πρακτορείων. Με τη νίκη των Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, όλη η περιοχή θα αναπνεύσει με ανακούφιση και η αιματοχυσία θα τερματιστεί. Αλλά είναι ευθύνη όλων όσων έχουν ελεύθερη συνείδηση να βοηθήσουν ηθικά τους Μουτζαχεντίν να ελευθερώσουν την περιοχή από το βρόγχο των αποικιοκρατικών μηχανισμών.

Islamic Emirate of Afghanistan (Taliban).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου