Δεκεμβρίου 08, 2009

Νέος κύκλος αίματος στη Βαγδάτη


Νέος κύκλος αίματος στο Ιράκ. Τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 207 τραυματίστηκαν το πρωί στο κέντρο της Βαγδάτης από πέντε εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν μία μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας επί του εκλογικού νόμου και εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των δεύτερων βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Το συντονισμένο χτύπημα φέρει τη σφραγίδα της αλ-Κάιντα.

Αυτοκίνητα της αστυνομίας χτένιζαν τους δρόμους, οι οποίοι εκκενώθηκαν, ενώ όλες οι οδοί που οδηγούν σε κυβερνητικά κτίρια αποκλείστηκαν.

Στη συνοικία Ντούρα, στη νότια πλευρά της πόλης, ένας καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό του κοντά σε περίπολο της αστυνομίας μπροστά από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας το θάνατο 12 φοιτητών και 3 αστυνομικών και τον τραυματισμό 23 φοιτητών.

Τουλάχιστον 97 ακόμη άτομα σκοτώθηκαν στις υπόλοιπες τέσσερις επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο στη συνοικία Μανσούρ (στη δυτική Βαγδάτη), το υπουργείο Εργασίας στην οδό Παλαιστίνης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στο προάστιο Ναχντά και την αγορά Ρασάφι στο κέντρο της πόλης.

Ο τρόπος εκτέλεσης των σημερινών επιθέσεων θυμίζει εκείνες της 19ης Αυγούστου και της 25ης Οκτωβρίου κατά κυβερνητικών στόχων στη Βαγδάτη οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 250 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου