Δεκεμβρίου 21, 2009

ΛΗΣΤΕΙΕΣ- ΛΗΣΤΕΙΕΣ-ΛΗΣΤΕΙΕΣ


Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Σαλαμίνα

Δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται με τραύματα από πυροβολισμούς έπειτα από ένοπλη ληστεία το απόγευμα της Τρίτης σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην λεωφόρο Ιπποκράτους 98 στη Σαλαμίνα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο τραυματίες, (το πλήρωμα του περιπολικού του ΑΤ Σαλαμίνας που έσπευσε έξω από την τράπεζα), φέρουν ο ένας τραύμα στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι.

-Δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιών εισέβαλαν στις 3:25 τα ξημερώματα, σε μπαρ στην περιοχή της Τούμπας, όπου και αφαίρεσαν 40 ευρώ από την ιδιοκτήτρια και 100 ευρώ από τους θαμώνες.

-Ένοπλη ληστεία έγινε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Δυο άγνωστα άτομα μπήκαν στο νεκροταφείο που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 1 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον φύλακα. Στη συνέχεια τον κτύπησαν στο κεφάλι και με τροχό παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσα άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο για νοσηλεία.

Στις 3.14 τα ξημερώματα στην διασταύρωση των οδών Ελαιών και Φιλιατών στο Ίλιον άγνωστοι μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «BURN OIL» και αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό 3 φορές στο δάπεδο άρπαξαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο, άγνωστο χρηματικό ποσό. Από το σημείο περισυλλέγησαν δυο κάλυκες.

-Μπαράζ ληστειών σε καταστήματα ψιλικών και τροφίμων, καθώς επίσης στον δρόμο, σε σπίτια και μικροεπιχειρήσεις, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 10 ληστείες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις οι ληστές πυροβόλησαν για εκφοβισμό. Δύο από τα θύματά τους διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομεία.
Ληστρικές επιδρομές σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά: Επίθεση από τρεις άγνωστους με σκοπό τη ληστεία, δέχτηκε ένα άτομο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, το Σάββατο το απόγευμα στις 5.30. Οι δράστες τον τραυμάτισαν, χωρίς να καταφέρουν να του πάρουν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα τους διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Περίπου την ίδια ώρα, άγνωστος εισέβαλε σε κατάστημα τροφίμων στο Αλεποχώρι Μεγάρων και αφού ακινητοποίησε με την απειλή περιστρόφου δύο υπαλλήλους και μία υπάλληλο χρηματαποστολής, άρπαξε από την τελευταία έναν ασύρματο και 35.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.

Εισβολή
Μια ώρα αργότερα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία στην οδό Θεάτρου 36 στη Ραφήνα και αφού ακινητοποίησαν το ζευγάρι που ήταν μέσα, χτύπησαν τον άντρα με το όπλο στο κεφάλι, πυροβόλησαν μια φορά για εκφοβισμό και άρπαξαν 1.500 ευρώ, κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και ένα ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Στο Περιστέρι δύο άλλοι δράστες μπήκαν οπλισμένοι σε φαρμακείο στην οδό Ανδριτσαίνης και άρπαξαν από τη φαρμακοποιό 300 ευρώ.

Στη Νέα Ιωνία, στην οδό Σμύρνης 106, άγνωστος όρμησε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου άρπαξε από την ιδιοκτήτρια 400 ευρώ, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην Ηλιούπολη, στην οδό Γρ. Ξενοπούλου 44, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε άλλο κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου απέσπασαν 166 ευρώ.

Δέκα λεπτά νωρίτερα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες, απέσπασαν με την απειλή πιστολιού τσάντα που περιείχε 38.000 ευρώ, πιστωτικές κάρτες, επιταγές και τέλη κυκλοφορίας δύο οχημάτων.

Στον Νέο Κόσμο άγνωστος εισέβαλε σε κατάστημα τροφίμων στην οδό Ευδόξου 1 και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο ποσό.

Στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως και Πάτμου στην Κυψέλη, δύο αλλοδαποί χτύπησαν με μαχαίρι στην κοιλιά και τον θώρακα άλλον αλλοδαπό και του άρπαξαν 60 ευρώ. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Στο 19ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, δύο άγνωστοι ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσόν. Οι δράστες πριν εξαφανιστούν πυροβόλησαν την κλειδαριά πόρτας σε αποθήκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκλεψαν από... τυριά μέχρι ΑΤΜ

Τυριά αξίας 400 ευρώ έκλεψε υπάλληλος από το σούπερ μάρκετ όπου εργαζόταν στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ο 33χρονος υπάλληλος συνελήφθη επ αυτοφώρω την ώρα που φόρτωσε στο αυτοκίνητό του τα τυροκομικά προϊόντα, τα οποία λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από το σούπερ μάρκετ, στο οποίο δούλευε. Τα τυροκομικά προϊόντα αποδόθηκαν στο κατάστημα και ο υπάλληλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Αγνωστοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν το ΑΤΜ της Eurobank που βρίσκεται στο πολυκατάστημα MAKRO στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πήγαν χθες λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στο πολυκατάστημα και επιχείρησαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ. Το έδεσαν με ένα συρματόσχοινο, αλλά τραβώντας το διαλύθηκε τόσο το συρματόσχοινο όσο και το κουβούκλιο του ΑΤΜ. Οι δράστες τρομοκρατημένοι έφυγαν αφήνοντας πίσω τους το κατεστραμμένο ΑΤΜ.

Τραυματισμός
Ληστές τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στις Συκιές, τον οποίο και λήστεψαν. Οι τρεις δράστες, πιθανότατα τσιγγάνοι, εισέβαλαν στο διαμέρισμα και αφού χτύπησαν τον ιδιοκτήτη, που έτυχε να βρίσκεται μέσα, του άρπαξαν 230 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο «ΜΑΣΟΥΤΗ» των 40 Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες μπήκαν στο σούπερ μάρκετ και, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία και εξαφανίστηκαν.

Γιαγιά κι εγγονός έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν μπήκαν κλέφτες στο σπίτι τους στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις δράστες άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι, αναζητώντας χρήματα και, αφού βρήκαν κάποια κοσμήματα και τα πήραν, αντιλήφθηκαν ότι στο σπίτι ήταν η γιαγιά με τον μικρό και εξαφανίστηκαν. Η ηλικιωμένη γυναίκα τρομοκρατήθηκε, ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία της και προστάτευσε το εγγονάκι της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου