Δεκεμβρίου 07, 2009

Γιούνκερ: Χρειάζονται σκληρά μέτρα, αλλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας

«Υπάρχει ανάγκη να πάρει η Ελλάδα σκληρά μέτρα, όμως σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνει δε πως το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας τραγική.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η Ελλάδα θα μπει στο πιο σκληρό στάδιο επιτήρησης, αν τα μέτρα, που θα λάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά.

Εξηγεί δε πως το «πιο σκληρό στάδιο επιτήρησης» σημαίνει άμεσες κυρώσεις, όπως το πάγωμα επιδοτήσεων και η απαγόρευση δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα πίστωση χρόνου 3-4 ετών έως ότου μειώσει το έλλειμμά της, κ. Γιούνκερ τονίζει πως «είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για παρατάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να παρουσιάσει το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας μέσα στον Ιανουάριο κι εμείς θα παρουσιάσουμε τις συστάσεις μας τον Φεβρουάριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου