Νοεμβρίου 30, 2009

O Αντώνης Σαμαράς, ο νέος ηγέτης της ΝΔ


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξελέγει από τον πρώτο γύρο, προέδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Με δήλωσή της, η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε τη νίκη του κ. Σαμαρά.
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει σταθερό προβάδισμα, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται.
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως τα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας και επί 617 εκλογικών τμημάτων που αντιστοιχούν στο 37,6% της επικράτειας, λαμβάνουν:

- Ο κ. Αντώνης Σαμαράς 111.216 ψήφους και ποσοστό 47,6%

- Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη 97.100 ψήφους και ποσοστό 41,6%

- Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης 25.024 ψήφους και ποσοστό 10,7%


Η Ντόρα Μπακογιάννη, βγαίνοντας από το γραφείο της, λίγο μετά τη 1:10 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δήλωσε ότι η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη .

Σημαντική η συμμετοχή, σύμφωνα με τον Σαμαρά

Στο γραφείο του, στην οδό Βασ. Σοφίας μετέβη μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή μίλησε πολιτικά και μίλησε για ιδεολογία.

Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που, όπως είπε, ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου