Νοεμβρίου 06, 2009

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού


Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν οι τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ και έδειξαν άνοδο της ανεργίας στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 26ετίας.

Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια Νοεμβρίου ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1%, φτάνοντας στο ρεκόρ των 1.100 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ η τιμή στα συμβόλαια του Δεκεμβρίου ανήλθε έως τα 1.101,90 δολάρια ανά ουγγιά.
Στο 10,2% αναρριχήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σπάζοντας το φράγμα του 10% για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται από τον Απρίλιο του 1983. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδό του, στο 10%.
Όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – μειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 190.000, ανεβάζοντας τις θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια της ύφεσης στα 7,3 εκατομμύρια.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για απώλειες 175.000 θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο.
Η υψηλόβαθμη οικονομική σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Κριστίνα Ρόμερ σχολιάζοντας τα στοιχεία δήλωσε: «Η έκθεση για τη δική μας ανεργία περιέχει τόσο την ελπίδα όσο και τη βεβαίωση της ανάκαμψης της οικονομίας μας, όμως περιέχει και την επώδυνη απόδειξη ότι, στην αγορά της εργασίας η αδυναμία εξακολουθεί να υφίσταται».
Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσίασε , το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, στη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι στα 1.4871. Η ισοτιμία ευρώ-λίρας Αγγλίας διαμορφώνεται σε 0,8957 λίρες/ευρώ και ευρώ-γεν στα 134,85. Παράλληλα, η ισοτιμία του δολαρίου έναντι της λίρας Αγγλίας είναι 1,6599 δολάρια ανά λίρα και έναντι του γεν 90,64.
H τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού επέστρεψε στα (77.22 δολ/βαρέλι) 52.9 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου