Νοεμβρίου 30, 2009

Μουσουλμανική οργή για το ελβετικό «όχι»

H μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας επέκρινε σήμερα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία που απαγορεύει την ανέγερση μιναρέδων, διακρίνοντας «μίσος» και «μισαλλοδοξία» απέναντι στο Ισλάμ.

Ο Μασκούρι Αμπντιλάχ, αρχηγός της οργάνωσης Ναχντλατούλ Ουλάμα (NU), κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ινδονησίας, της μεγαλύτερης μουσουλμανικής χώρας στο κόσμο, «να μην αντιδράσoυν με υπερβολικό τρόπο» στην απόφαση των Ελβετών. Οι Ελβετοί ψήφισαν χθες, Κυριακή με ποσοστό 57,5% την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων, ύστερα από έκκληση της λαϊκιστικής δεξιάς.

«Είναι μια ένδειξη μίσους των Ελβετών απέναντι στους μουσουλμάνους. Δεν θέλουν μια παρουσία του Ισλάμ στη χώρα τους. Η απόρριψη αυτή δείχνει τη μισαλλοδοξία τους. Είναι πράγματι λυπηρό», είπε καλώντας τους μουσουλμάνους της χώρας του να επιδείξουν την «ανοχή και την αφοσίωσή τους στη θρησκευτική ελευθερία».

«Θα είναι ωστόσο δύσκολο να μην διαδηλώσουν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους αλλά τους καλούμε να το πράξουν ειρηνικά», τόνισε.

Σχεδόν το 90% των 234 εκατομμυρίων Ινδονήσιων είναι μουσουλμάνοι, στην πλειοψηφία τους μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Η NU που εκπροσωπεί το παραδοσιακό Ισλάμ, έχει 40 εκατομμύρια μέλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΥΓ. Εχω κάτι παλιά παπούτσια για την "οργή" τους. Αμαν πιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου