Νοεμβρίου 22, 2009

Στην παιδική εργασία στηρίζεται η ανάπτυξη της Ινδίας .

.Στην τρίτη θέση -παγκοσμίως- στην παραγωγή βαμβακιού κατόρθωσε να ανέβει μέσα σε λίγα χρόνια η Ινδία.

Ωστόσο, πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται η απάνθρωπη εκμετάλλευση παιδιών, που πολλές φορές δεν ξεπερνούν την ηλικία των δέκα ετών!
Τα ανήλικα αυτά παιδιά εργάζονται πάνω από 12 ώρες ημερησίως για μισθό που δεν ξεπερνάει τα 70 λεπτά του €! Η ζωή τους είναι προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή που θα γεννηθούν, αφού τα φθηνά παιδικά εργατικά χέρια είναι η επιλογή των παραγωγών των βαμβακοφυτειών στην Ινδία.
Ανήλικοι εργάζονται καθημερινά πάνω από 12 ώρες για να κερδίσουν μετά βίας 70 λεπτά του €.
Βεβαίως, έτσι όπως είναι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του κόσμου, η κατάπτυστη αυτή εργασία καταλήγει να είναι -ίσως- η μοναδική λύση για να επιβιώσουν όπως και οι ίδιοι εξομολογούνται.

Επίσης, με άλλη μία εγκληματική διαδικασία που ακολουθούν οι εν λόγω επιχειρηματίες καθιστούν τα παιδιά να γίνονται δέσμια των εργοδοτών τους, αφού τον πρώτο τους μισθό τον λαμβάνουν μόνο αφού κι αφ' όσον συμπληρώσουν τρεις μήνες εργασίας, ώστε έτσι να μην εγκαταλείπουν τα αφεντικά τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μικροί εργαζόμενοι πεθαίνουν πριν καν ενηλικιωθούν, εξ αιτίας του υποσιτισμού και των ασθενειών.

Έτσι, οι έφηβοι είναι τα θύματα της παιδικής εργασίας στην χώρα που κατέχει την τρίτη θέση στην παραγωγή βαμβακιού στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου