Νοεμβρίου 12, 2009

Ο Μιλόσοσκι με επιστολή του στην Ε.Ε. ζητά να καθοριστεί τον Δεκέμβριο ημερομηνία. για την ένταξη της ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με την οποία ζητά να υποστηρίξουν τον καθορισμό ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΠΓΔΜ, τον Δεκέμβριο, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μιλόσοσκι, στην επιστολή του αυτή, αναφέρει ότι «η προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ενθάρρυνε όλους τους παράγοντες της ΠΓΔΜ να συμβάλουν αποτελεσματικά στην εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ θα αποτελέσει κίνητρο και για τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής να προχωρήσουν στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και θα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ» και σημειώνει ότι η χώρα του τάσσεται ανεπιφύλακτα «υπέρ της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας» και της προώθησης της περιφερειακής συνεργασίας.

Σχετικά με το «διμερές» ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Μιλόσοσκι υποστηρίζει ότι η χώρα του παραμένει σταθερά προσηλωμένη ως προς το «κλείσιμο» του θέματος αυτού, το συντομότερο δυνατό, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Η συμμετοχή μας στις συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ενεργή και εποικοδομητική, έτσι ώστε, μέσω της εντατικοποίησης της διαδικασίας, να βρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός, αποδεκτός και από τα δύο μέρη. Η προσέγγισή μας αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με τις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, από το 1995, την οποία η Δημοκρατία της Μακεδονίας σέβεται και εφαρμόζει με συνέπεια», καταλήγει η επιστολή του κ. Μιλόσοσκι προς τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου