Νοεμβρίου 25, 2009

ΗΠΑ: 23% η μείωση των παράνομων μεταναστών

Κατά 23% μειώθηκαν οι μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ το οικονομικό έτος 2009, ενώ οι κατασχέσεις ναρκωτικών στην μεθόριο αυξήθηκαν σημαντικά, ανακοίνωσε η υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (Customs and Border Protection Agency, CPB) χθες Τρίτη στην ετήσια έκθεσή της.

Μεταξύ του Οκτωβρίου του 2008 και του Οκτωβρίου του 2009, συνελήφθησαν περίπου 556.000 μετανάστες, κατά κύριο λόγο στην μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό, αριθμός κατά 23% μειωμένος με το προηγούμενο οικονομικό έτος, όταν είχαν συλληφθεί 723.000, σύμφωνα με τη CPB.

Η μείωση αποδόθηκε από την υπηρεσία στην μεγαλύτερη δύναμή της, καθώς στις τάξεις της προστέθηκαν έξι χιλιάδες στελέχη φθάνοντας τους 18.000 πράκτορες, αλλά και στις καλύτερες τεχνολογίες.

Οι συνολικές κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 57% το περασμένο οικονομικό έτος, φθάνοντας τα 1.600 κιλά. «Οι κατασχέσεις ηρωΐνης σημείωσαν την πιο σημαντική αύξηση, κατά 316% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε η CPB, χωρίς να αναφερθεί στο βάρος των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν. Οι κατασχέσεις μαριχουάνας αυξήθηκαν κατά 58% και κοκαΐνης κατά 18%, κατά την έκθεση.

Η CPB ανακοίνωσε και άλλα στοιχεία σχετικά με την μεθόριο ΗΠΑ-Μεξικού: το προηγούμενο έτος ανεγέρθηκαν "φράκτες" μήκους 450 χλμ. για πεζούς και 466 χλμ. εμποδίων για οχήματα.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία σημείωσε πως η οικονομική κρίση συνεπέφερε μείωση των δασμών από εισαγωγές προϊόντων που εισπράχθηκαν κατά τον εκτελωνισμό τους στα σύνορα κατά 15%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου