Οκτωβρίου 31, 2009

Αντιρατσιστική πορεία στο Σύνταγμα

Αντιρατσιστική διαδήλωση και πορεία από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οδό Βασ. Σοφίας, πραγματοποίησε το μεσημέρι η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». Περίπου 350 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με κύρια συνθήματα «Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν», «Νόμιμοι οι μετανάστες. Παράνομοι οι φασίστες» και «Ευρώπη των εργατών. Όχι του ρατσισμού και του κέρδους».

Οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στο θέμα του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν υποστηρίζοντας πως ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση της αστυνομίας πέθανε από πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση έφερε σοβαρές κακώσεις στο σώμα.

Επίσης, ανέφεραν ότι υπάρχουν καταγγελίες από δύο συγκρατούμενους του στο Α.Τ. Νίκαιας, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός Πακιστανός είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια από αστυνομικούς. Τέλος ανέφεραν ότι εδώ και μερικές ημέρες 30 αλλοδαποί από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Κουρδιστάν έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στο Α.Τ. Δραπετσώνας, διότι τους ανακοίνωσαν ότι παρατείνεται η κράτησή τους για άλλους τρεις μήνες, παρά τις επίσημες δηλώσεις ότι οι παρανόμως εισερχόμενοι αλλοδαποί δεν θα κρατούνται πέραν του τριμήνου.

Η σημερινή διαδήλωση αποτελεί την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που πρόκειται να γίνουν τις ερχόμενες μέρες στο πλαίσιο του «αντι-φόρουμ» που διοργανώνεται ως αντίπαλο δέος στο Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που αρχίζει τη Δευτέρα στην Αθήνα. Αύριο ξεκινά η Διεθνής Σύνοδος του «αντι-φόρουμ» στο κτίριο της παλιάς ΑΣΟΕΕ.

AΠΕ-
ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου