Ιουλίου 17, 2009

Citigroup: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα τριμηνιαία κέρδη

Καθαρά κέρδη 4,28 δισ. δολαρίων, ή 49 σεντς ανά μετοχή – υψηλότερα απ’ ότι ανέμενε η Wall Street – εμφάνισε η Citigroup το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα έσοδα από την πώληση της μονάδας Smith Barney.


Καθαρά κέρδη 4,28 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Citigroup το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα έσοδα από την πώληση της μονάδας Smith Barney.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η αμερικανική τράπεζα είχε ανακοινώσει ζημίες 2,5 δισ. δολαρίων, ή 55 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένης της ανωτέρω συναλλαγής, εμφάνισε λειτουργικές ζημίες περίπου 27 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 33 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια συνέχισαν να αυξάνονται, ασκώντας πιέσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της Citi Βίκραμ Πάντιτ, ο οποίος αναγκάστηκε να ζητήσει οικονομική ενίσχυση 45 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τους υφιστάμενους μετόχους κατά 76%, στο πλαίσιο του σχεδίου για μετατροπή προνομιούχων μετοχών, αξίας 33 δισ. δολαρίων, και του μεριδίου της κυβέρνησης, αξίας 25 δισ. δολαρίων, σε κοινές μετοχές.

Μετά τη μετατροπή αυτή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αυτόν το μήνα, η κυβέρνηση θα κατέχει ποσοστό 34% στη Citi.



Η πάλαι ποτέ μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ βάσει στοιχείων ενεργητικού έρχεται πλέον στην τρίτη θέση, μετά τις Bank of America και JPMorgan, οι οποίες ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων.


Μείωση της κερδοφορίας της μικρότερη απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές ανακοίνωσε η Bank of America για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 5,5% στα 3,22 δισ. δολάρια ή 33 σεντς ανά μετοχή, έναντι 18 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Στη μονάδα παγκόσμιας τραπεζικής, τα κέρδη κατέγραψαν αύξηση 74%, φτάνοντας στα 2,49 δισ. δολάρια, ενώ στη μονάδα στεγαστικών δανείων και ασφαλειών η εταιρεία εμφάνισε απώλειες 725 εκατ. δολαρίων.

Η BofA είναι η τρίτη αμερικανική τράπεζα – μετά τις JPMorgan και Goldman Sachs – που ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων αυτή την εβδομάδα.

«Οι δύσκολες συνθήκες βρίσκονται μπροστά μας, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην παγκόσμια οικονομία, της υψηλότερης ανεργίας και της επιδείνωσης της ποιότητας των πιστώσεων, που θα επηρεάσουν τις επιδόσεις μας για το υπόλοιπο της χρονιάς και το 2010», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BofA, Κένεθ Λιούις
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου