Ιουλίου 03, 2009

Έκρηξη βόμβας σε εφορία και φαστ φουντ στους Αμπελόκηπους

Έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος, σημειώθηκε στις 04:35 την Παρασκευή στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης και Ιτέας στους Αμπελόκηπους, σε κτίριο όπου στεγάζονται η ΚΑ' ΔΟΥ και ένα φαστ φουντ, αμερικανικών συμφερόντων. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημίες στο κτίριο και σε κοντινές πολυκατοικίες. Για την επίθεση υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Στις 3:51 και 4:07 άγνωστος τηλεφώνησε στις εφημερίδες Τα Νέα και Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στη συγκεκριμένη διεύθυνση.
Η αστυνομία διέκοψε έγκαιρα την κυκλοφορία στην περιοχή, και στην οδό Πανόρμου.
Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο, καθώς και σε γύρω πολυκατοικίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις για να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, όποτε και θα αρχίσει η έρευνα από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που βρίσκονται στο σημείο.

* Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 04.55 το πρωί στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη διασταύρωση Χάριτος 46 και Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι. Aγνωστοι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο του Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου