Ιουνίου 25, 2009

Συνελήφθη στη Γερμανία ο Μιχ. Χριστοφοράκος

Συνελήφθη στη Γερμανία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία του Μονάχου. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Δικαιοσύνης και πλέον αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία για την έκδοσή του συλληφθέντος στη χώρα μας.

Στις 20 Μαΐου, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του κ. Ζαγοριανού, μέσω του συνηγόρου του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, ότι ο κ. Χριστοφοράκος, κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να ταξιδέψει από το Μόναχο όπου βρίσκεται, στην Αθήνα, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο συνήγορός του είχε προσκομίσει στον ανακριτή αίτημα του εντολέα του, με το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία, διευκρινίζοντας πως είχε μεταβεί στο Μόναχο στο πλαίσιο έρευνας της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου